JohnnyCage

A Focus is szállít videóchipeket az Xboxhoz

A szoftveróriás leadta első megrendelését a Focus Enhancements-nek, amely videódekóder chipeket fog szállítani az Xbox játékkonzolhoz. A Microsoft elsősorban a konzol előállítási költségeit szeretné csökkenteni a lépéssel.

Az Xbox PC-s videójeleit a televíziók számára feldolgozható formára alakító TV dekóder chipeket ezidáig kizárólag a Conexant Systems szállította. Mint azonban a közelmúltban fény derült rá, a szoftveróriás jelentős összegeket veszít az előállítási ár alatt kínált játékkonzolon, amelynek a napokban ráadásul további, mintegy 20 dollárral csökkent az ára.

A Microsoft olyan lehetőségeket keres, amellyel csökkentheti az Xbox játékkonzol előállítási költségeit, és ezzel együtt az eladott konzolokon lévő veszteségét. Ilyen lépés volt többek között, hogy a szoftveróriás Kínába telepítette az Észak-Amerikán kívüli piacokra szánt konzolok gyártását. A társaság még a tavalyi év folyamán kötött szerződést a campbelli (Kalifornia) székhelyű Focus Enhancementsszel az Xbox TV dekóder chipek szállításáról.

A Focus az év elején azonban bejelentette, hogy a Microsoft elhalasztotta a TV dekóder chipek megrendelését. Ez a bejelentés egyes elemzőkben azt a feltételezést ébresztette, hogy a konzol eladási mutatói jelentősen el fognak maradni a várakozásoktól.

A Focus Enhancements közleménye szerint a társaság végülis tegnap kapta meg az első konkrét megrendelést a társaság FS454 TV dekóder chipjeire, amelyeket a gyártó a harmadik negyedévben kezd szállítani a szoftveróriásnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #4
    Igen magas az értelmi szinvonalad.
  • Xboxman #2
    *Mondta a bolond
  • versio #1
    szánalmas, mit lehet ezen a chipen sporolni 1 $ -t LOL

    rakják össze a P3-at meg a gef3-at egy chipre az on már lehetne sporolni,
    nem beszélve a memoria 256 vezetékéröl
    szánalmas ez az egész ! :D