Gyurkity Péter

A Microsoft napi újraindítást javasol a Tablet PC-k tulajdonosainak

A szoftveróriás elismerte, hogy a Tablet PC-k számára kifejlesztett operációs rendszerben olyan programozási hibát találtak, amely állandó memóriaszivárgást okoz, így néhány hét alatt elfogyhat a rendelkezésre álló memória.

A memóriaszivárgás ellen egyelőre nincs megfelelő eljárás, és nem lehet tudni, hogy a vállalat mikor készül el az operációs rendszer javításával. "Jelentős előrehaladást értünk el, és nemsokára elkészül a szükséges frissítés. Egyelőre azonban csak azt tudjuk tanácsolni a Tablet PC felhasználóknak, hogy a probléma elkerülése érdekében naponta egyszer indítsák újra készüléküket" - jelentette ki a Microsoft szóvivője.


A szoftverhiba körüli vita január végén erősödött fel, és a hibajelenség leírása először a tabletpcbuzz.com weboldalon jelent meg. "A Tabtip.exe nevű program egy memóriaszivárgást okozó hiba miatt egyre nagyobb helyet foglal el a memóriában. Első futtatásakor mindössze 10 MB-ot foglal el, ami azonban néhány hét alatt akár 150 MB-ra is duzzadhat" - áll a weboldalon megjelent közleményben. A hiba azonban egyáltalán nem új: az első panaszok még tavaly tavasszal jelentek meg, és a vásárlók azóta is hiába várnak a szükséges javításra. Nem csoda, hogy egyre indulatosabb hangnemben követelik a hiba kijavítását, és sokan elmarasztalják a szoftveróriás tétlenségéért.

A hibát elég nehéz kikerülni, mivel a memóriaszivárgást okozó tabtip.exe a kézírás-felismerést végzi, ami meglehetősen gyakran használt funkció. A vásárlók három megoldás közül választhatnak: vásárolnak egy másik kézírás-felismerő szoftvert, csatlakoztatnak egy külső, USB-s billentyűzetet, vagy letöltik a világhálóról a felhasználók által készített batch fájlt, amely bizonyos időközönként újraindítja az alkalmazást, és ily módon megakadályozza az erőforrások felélését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FTeR #33
    ööö, a hibárnáció nem a TPC-k sajátja.
    max, ezeknél defaulton ez van beállítva...
  • valaé valaé ná #32
    Nem értem, mért nem fogod fel hogy ez PDA szerűen müködik és nem indul újra a bekapcsolásnál, csak feléled a hibernációból.
    Láttál már ilyet egyáltalán közelről ?
  • dondore #31
    vhogy a memoriakezeles nem tartozik a win-ek erossegehez xp elott. azert persze xp-t is ujrainditom neha csak megszokasbol;)
  • h4x0r #30
    Tájékoztatlak, hogy itt, Veszprémben van egy Márkószoft (így :-) nevű irányítástechnikai cég.
  • NEXUS6 #29
    Ha egy jó OS-ből, vagy progiból karriert lehetne csinálni, már biztos én megpróbálkoztam volna az IT üzlettel.
    De a M$ a fasza üzletpolitikájával tud lenyomni másokat és nem a csúcsszupi minőségű progijaival, ha még nem tűnt volna fel.
    Tudod az a rengeteg per nem véletlenül, vagy irígységből indult ám ellenük!!!!

    Úgy tűnik ezzel rajtad kívül mindenki tisztában van;)))
  • blackeagle #28
    Tipukus m$ felfogás. Inditsd újra naponta, telepitsd fel havonta , vedd meg jó drágán
  • mireez #27
    amúgy az sg.hu tényleg olyan index.hu színvonalú kezd lenni....

    "bulvármagazin":D tudja mi kell a birka népnek:D Huu, fikázzunk, lázadjunk, wúú wúú..
  • mireez #26
    naja, egy ilyen kis szar, biztos szerverként üzemel, hogy HETEKIG egyfolytában mennie kell:DDDDD
  • mireez #25
    mennyi pro programmer van itt.. azt a mindenit. miért ne malapítotk egy céget, pl MACROSoft? biztos sikert sikerre halmoznátok tökéletes rendszereitekkel.
  • PityBull #24
    Hogy hibás egy operációs rendszer az nem nagy újdonság. Ilyesmi mindegyikkel megesik...

    Ami viszont kiborít a cipőmből az ez:
    " az első panaszok még tavaly tavasszal jelentek meg, és a vásárlók azóta is hiába várnak a szükséges javításra "