Berta Sándor

Telefonbeszélgetés a halottakkal

Jürgen Bröther az életében bekövetkezett tragikus eseményből vette a példát. Kitalálta, hogy olyan különleges mobiltelefont fog kifejleszteni, amelyet a halottakkal együtt lehet eltemetni és ezen lehet hívni az elhunytakat.

Abszurd ötlettel állt elő egy osnabrücki férfi, ám az elgondolása eddig sikeresnek bizonyult. Jürgen Bröther elvesztette édesanyját, de semmi kedve nem volt rendszeresen kilátogatni a temetőbe. A készülékek mindegyike egy cipősdoboz nagyságú, vízálló csomagban kapott helyet, amelyet a föld felszíne alatt, nem túl mélyen található sírokban helyeznek el. A csomag mindennemű károsodástól megvédi a különleges telefonokat. A készüléknek van egy hangszórója, valamint rendelkeznek a férfi és az elektrotechnikus ismerőse által elkészített, alighanem a világ jelenlegi legnagyobb élettartamú akkumulátorának számító elemteleppel is, amely minimum 200 óra beszélgetési időt és nem kevesebb, mint egy éves, vagyis 365 napos készenléti időt tesz lehetővé.


Bár a készülékek mindegyike 1500 euróba kerül, már sikerült három darabot értékesíteni belőlük és további érdeklődők is vannak. S hogy miért jó ez az egész? Nos, Jürgen Bröther szerint a Telefonangyal névre keresztelt és már levédett mobiltelefonok segítségével azok is gyászolhatnak, illetve "beszélhetnek" az elhunyt rokonaikhoz, ismerőseikhez, akik betegek és így nem tudnak kimenni a sírjukhoz, vagy egyszerűen nem akarnak rendszeresen kizarándokolni a temetőbe.


Jürgen Bröther

A különös feltaláló két éven át dolgozott a Telefonangyal megalkotásán. A legnagyobb problémát kétségtelenül az akkumulátorok kifejlesztése jelentette, hiszen biztosítani kellett, hogy a készülékek sokáig, lehetőleg a gyászév leteltéig működőképesek maradjanak egyetlen feltöltéssel. Az akkumulátor ugyan óriási teljesítményű, ám egyúttal a világ alighanem legnagyobb készülékévé is avatta a Telefonangyalt, amelynek mérete megközelítően: 21x12x9 centiméter. Amint felhívja valaki a megadott telefonszámot, a kapcsolat azonnal létrejön és bekapcsolódik az automata hívásfelvevő. A Telefonangyal tehát nem csörög, ha hívja valaki, hanem azonnal bekapcsol. Így megakadályozható, hogy mobiltelefon-csörgés verje fel a temetők csendjét.

Ugyanakkor az egy év leteltével sem kell, hogy a sírban maradjon a készülék, mert 50 euró felárért Jürgen Bröther és csapata vállalják, hogy kiemelik a mobiltelefont a sírból, így az nem szennyezi a környezetet sem. Mindenesetre hiába tetszett többeknek a bizarr ötlet, bizonyára sokan lesznek ezután is, akik inkább kimennek a temetőbe elhunyt szeretteikhez, mintsem egy, a halott sírjába temetett mobiltelefonnal társalogjanak egy éven át...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DBM #64
    Nem vagyok öreg, de nekem ezek a "régimódi" temetésekhez képest nagyon morbidnak számítanak, pl hogy csináltak már számítógépet is a halottaknak, a kriptája eg úgy nézett ki, mint a diszkó: rózsaszín neoncsövek... aki emléxik rá.
  • Adam II #63
    Most látom csak ,hogy ez képes kitúrni a telefont 50EU fejében az 1 éve rothadó halott mellől. Ezt hirtelen fel sem fogtam. Szánalmas:(((
  • Adam II #62
    Csak azt nem tudom mért csodálkozok ezen ,hiszen német!
  • mireez #61
    mármint adó...
  • [HUN]PAStheLoD #60
    anmikor a hülyeség akaraterővel párosul ...

    jó , hogy majd pár száz év múlva bányát lehet nyitni a temetők tetején , de remélem nem oldja ki az esővíz a nehézfémeket meg ezt-azt a telefonokból ..

    és látszik hogy német, azok ilyen kényelmesek és hülyék és lusták
  • SirBubu #59
    ez hülye
  • gradU #58
    "... elvesztette édesanyját, de semmi kedve nem volt rendszeresen kilátogatni a temetőbe"

    Nyilván nagyon szerette, és tisztelte az anyját, hogy ennyit nem képes érte megtenni. Félelmetes, hogy valaki ennyire anyagias tetű legyen. Egy valamennyire is érző és értelmes ember egy hozzátartozó elvesztése után gondolkodna-e egy ilyen dolgon? Kötve hiszem. Csak azt kívánom neki, minél előbb tesztelhesse az elmebeteg találmányát!
  • gradU #57
    "Szerintem sima adó-vevő elég lenne erre a célra."

    Szerintem elég egy vevő hozzá. Minek az adó? Hátha mégis felveszi valaki?
  • atlagember #56
    És milyen csengőhangokat lehet választani?
  • Wolffang #55
    SMS-t lehet küldeni?