JohnnyCage

Megalakult a világ első luxusmobil gyártója

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, a finn Nokia hétfőn útjára indította a világ első luxus kategóriájú mobiltelefonokat gyártó cégét, amely kézzel kidolgozott, arany, illetve platina borítású készülékeket tervez kiadni.

A Vertu Ltd. a Nokia függetlenül működő leányvállalata lesz, 20 ezer dollárnál is drágább készülékeit pedig a világ legexkluzívabb üzleti negyedeiben fogja árulni az idei év közepétől.

Az első Vertu eszközök platinából készült borítással fognak rendelkezni, kijelzőjük előtt zafír kristályüveg kap helyet, hangjuk pedig olyan tiszta lesz, mint "Mozart szimfóniája", közölte a társaság. A Vertu első mobiltelefonja nem kevesebb, mint 21240 dollárba fog kerülni. A telefon belső rendszerei kivétel nélkül a milliomos vásárlók igényeinek megfelelően lesznek kialakítva, természetesen speciális, hétköznapi modellekben ismeretlen alkatrészekből.

Az anyacég Nokia azt reméli, hogy a Vertu egy új profitszerzési szegmenst nyit a társaság számára a luxustermékek piacán, amikor is a mobiltelefonok eladásai világszerte folyamatosan lassulnak. "Óriási lépést teszünk előre" - mondta Frank Nuovo, a Vertu vezető tervezője egy telefonos interjú során. "Teljesen az alapoktól építettük fel ezt a társaságot mindenféle korlátozás nélkül" - tette hozzá Nuovo, akinek jelentős érdemei vannak abban, hogy a Nokia a világ vezető mobiltelefon gyártójává nőtte ki magát. A tervező egyébként megőrzi pozícióját a Nokia-nál is.

A londoni központú társaság mintegy öt évvel ezelőtt kezdte meg a működését teljes titokban. A Nokia által alapított Vertu saját menedzsmenttel, valamint 200 alkalmazottal fog rendelkezni. A Vertu olyan vásárlóknak szánja mobiltelefonjait, akik hajlandóak magas árat fizetni egy olyan készülékért, amilyennel csak kevesen rendelkeznek a világon. A társaság más gyártók limitált modelljeivel ellenben a mobiltelefonok belső felépítését is kifejezetten a milliomos vásárlók számára alakítja ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Trisztin #17
    de jó lenne,ha az lenne a legnagyobb problémám,hogy arany vagy platina legyen a telefonom...

    most még egy kártyást is meggondolom ,hogy megvegyem-e...
  • Mr_Rob #8
    Ja, egy két kép jó lett volna :-/
  • braindance #5
    Én egy dolgot nem értek. Nézzetek a mai mobilokra, és nézzetek arra a készülékre az asztalotokon, amely a csodálatos matáv hálózatunkra csatlakozik. Én még valamennyire áldott álapotban érzem magamat, mert egy aranyos General Electric hívószámkijelzős készülékem van
    (havi 120Ft-al kell többet fizetnie az embernek egy összhang szolgáltatási csomagért a Matávnál, amiben benne van a hívószámkijelzés, hívásvárakoztatás, 3 résztvevős konferenciabeszélgetés, stb.)

    Annyira gusztustalan, bunkó és használhatatlan, maximum egysoros lcds telefonok vannak a piacon, hogy az már botrány. Nem akarom megsérteni Concorde telefonok tulajdonosait, de ezért az árért már mobilt kap az ember, és azoknak legalább van design-jük.
    A Panasonic telefonok még úgy ahogy jók, bár régi formatervezés de még a Bosch ISDN telefon (amelyik elég elterjedt) is elég randa, és annyira buta a menürendszere... Pedig a Siemens gyárt mobilokat is, ettől független ők sem remekelnek.

    Ez a piac senkinek se tűnik fel?
    Németországban vagy ausztriában pl. ott van a Genion, amit nagy örömmel fogadnék itthon is: Amint belépsz a lakásodba, az ott elhelyezett kis adó máris átveszi a mobilodat, és máris vezetékes percdíjakkal beszélhetsz. Ha kilépsz az adó körzetéből, visszavesz a mobilhálózat. Akkor végre egy (majdnem) minden igényt kielégítő telefonod lenne, és nem kellene rohannod hogy felvedd az otthonit.

    A vezetékes készülékek is nyugodtan rendelkezhetnének menüvezérelt, telefonkönyves és hívásinformációs rendszerrel, ráadásul nem kell ehhez isdn sem. Miután nem kell miniatürizált alkatrészeket használni, se akkumlátorokat, még olcsóbb is lehetne mint a mobil.
    És még nem is vezetéknélküli készülékről beszélek...

    Ja, persze, egy 5 milliós készüléken nagyobb a haszonkulcs.
  • Laalee #3
    hat ez tok jo azt a sznob barmok majd a 21000 usd s telefonjaikat fogjak cserelgetni 2 havonta, mert nem 7 soros a kijelzöje hanem csak 6