SG.hu

Magyar Telekomra változik a Matáv neve

A Matáv igazgatósága a mai napon döntést hozott a vállalat nevének Magyar Telekomra történő változtatásáról.

Az elvi döntés értelmében a cég hivatalos neve Magyar Telekom Rt. lesz, a Matáv Csoport márkastruktúrája pedig várhatóan a Deutsche Telekom Csoport márkastruktúráját követi majd. A társaság nevéről a végső döntést a 2005. február 22-én tartandó rendkívüli közgyűlés hozza meg. A döntés eredménye egyúttal a T-márka teljes körű hazai bevezetése lesz.

A Matáv Csoport és anyacége, a Deutsche Telekom évek óta tartó szoros együttműködése az újabb T-márkák magyarországi bevezetésével tovább mélyül. A Matáv mobil üzletága T-Mobile Magyarországra történt átnevezését követően folytatódik a T-márka teljes körű bevezetése Magyarországon. Ez újabb lépés a Matáv szolgáltatásainak a Deutsche Telekom Csoportba történő integrálása felé. A Matáv Csoport márkastruktúrája várhatóan a Deutsche Telekom Csoport márkastruktúráját követi majd, így olyan világszerte ismert márkák bevezetésére kerülhet sor Magyarországon, mint a T-Com, a T-Systems és a T-Online.

Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója elmondta: "A világon szinte mindenhol jelen levő Deutsche Telekom Csoporttal való szoros partneri viszony, és a T-márka teljes körű hazai bevezetése növelik a cég értékét és versenyképességét. Ügyfeleink megismerhetik a T-márka által képviselt megbízható, állandó minőséget. Új, innovatív termékeket és szolgáltatásokat kínálunk majd, egyebek mellett integrált megoldásokat, melyekhez ügyfeleink kényelmesen, egy forrásból juthatnak majd hozzá."

Dr. Karl-Gerhard Eick, a Deutsche Telekom közép-kelet európai leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: "A 'T' a minőség, a hatékonyság és az innováció jelképe, csapatunk szellemét és elkötelezettségét testesíti meg világszerte. A T-márka ereje az anyavállalat és a leányvállalatok szoros kapcsolatában - a Csoporton belüli szinergiában - rejlik, s ez rendkívüli előnyt jelent a távközlésben. A T-márka a legkorszerűbb távközlési szolgáltatásokat és a csúcsminőséget jelképezi azokon a piacokon, ahol a T-Csoport tagvállalatai jelen vannak. A névváltás világosan mutatja a Deutsche Telekom erős elkötelezettségét a Matáv iránt. A névváltás nem jelent változást, illetve változtatási szándékot a Matáv tulajdonosi szerkezetében, a Deutsche Telekom továbbra is a társaság 59,21%-os tulajdonosa marad."

A névváltáshoz közvetlenül kapcsolódó működési költségeket a Deutsche Telekom viseli. A név- és márkaváltás költségét, valamint a DT Csoporttól kapott költségtérítést nettó alapon számolják el, így ezek nem lesznek hatással a Matáv bevételeire. A Matáv Csoport pénzügyi kimutatásaiban nincs olyan márkanév aktiválva, melyre a névváltásnak hatása lenne, így a névváltás nem jár márkanévhez kapcsolódó értékvesztéssel.

A névváltás a cég szerint várhatóan pozitív hatással lesz a Matáv működési eredményére, hiszen a márkanévhez kapcsolódó új imázs erősíteni fogja a társaság versenypiaci pozícióját a magyarországi vezetékes piacon, az új ajánlatok pedig elősegítik a forgalom növekedését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mipi #31
    Kár hogy a MATÁV magyar telekomra fog változni. A matáv magyarországon egy nagyon jó cég. a név nagyon jó és kár hogy hülye németre fog átváltozni. Az axelerot sajnálom nekem nagyon tetszik az AXELERO stílusa. És szerintem az is át fog változni T-Online -ra. Hát sajna minden magyar név át fog változni. PÁr év múlva egy magyar nevű cég sem lessz. Ami eddig még megmaradt magyar név pl: a PANNON GSM, HUNGAROTEL, Magyarország nevét is át kéne változtatni DEUTSCHEHUN -ra
  • lck #30
    Jó neked. /Nekem bezzed ilyenekt írogatnak:

    " Tisztelt Ügyfelünk!


    Elektronikus levelével kapcsolatban engedje meg, hogy az alábbiakról
    tájékoztassuk.

    Muszaki kollegáink jelenleg is dolgoznak ADSL és telefonvonal
    megrendelésének megvalósításán.

    A más területen felszabaduló kapacitást fogják az Ön megrendeléséhez
    felhasználni, ezért sajnos nem tudunk még konkrét dátumot jelezni Önnek.

    További szíves türelmét kérem.

    Továbbra is állunk szíves rendelkezésére."


    Na f@sza ugye. De majd a Matel...
  • b #29
    vicc.
  • tehen_m #28
    ungarn telekom is ütött volna
  • The Termentor #27
    hehe a 4 eve vett WESTEL kartyam meg mindig muxik es ugyanugy h westelt ir ki :))))))))
    amugy telleg az a legoltasabb hogy magyar teleKOM
    mintha valami nemistudom mi. gusztusalan. pfuj
  • Robeast #26
    Hofi valahogy így mondta:
    "Nem nyugszik a magyar, amíg nem szaros a szája!"
  • Frank99 #25
    nekünk MAGYAROKNAK ez kell.

    minden, ami egy kicsit is MAGYAR, eladjuk, elfelejtjük, megváltoztatjuk, letöröljük..

    nem merem ide írni, hogy melyik rétegnek érdeke ez...
  • tehen_m #24
    Szerintem ez őt nem vigasztalja
  • pepe003 #23
    Nekem az igényléstől számított 6 napon belül bekötötték...
  • tehen_m #22
    Szívemből szóltál.