Budai Péter

Konica Minolta digifényképezőgép kezdőknek

A Konica Minolta év eleji újdonságával mindjárt egy új termékcsaládot indít útjára, amelynek az "E" nevet adta. A sorozat első darabja az E50, mely kialakításában és képességeiben leginkább a Sony T sorozat konkurenciája lehet.

Bár a kamerával felszerelt mobiltelefonok térhódítása miatt sokan temetni kezdték a kisebb digitális fényképezőket, de úgy tűnik a gyártók kedve az újabb modellek piacra dobásában, valamint a vevők kitartása az ultrakompaktok iránt töretlen maradt. Ez természetes is, hiszen minőségben és szolgáltatásokban azért ezek a modellek még mindig messze a kamerás telefonok fölé képesek licitálni. Az új géppel a Konica Minolta elsősorban a kezdő fotósokat célozta meg, hiszen a gép főként az automata funkciókra támaszkodik. Emellett viszont rendelkezik pár tulajdonsággal, melyek nyilvánvalóvá teszik, hogy igényesebb készülékkel van dolgunk.



Kezdetnek mindjárt itt van a nevéből is könnyen következtethető felbontása, amely 5 megapixel. Mellé 3x-os (32-96 mm) optikai zoomot kapunk és egy nagy méretű, 2,5" átmérőjű LCD kijelzőt. Makró módban az élességállítás 6 cm távolságtól lehetséges. A fényképezőgép 640x480 képpontos videókat képes rögzíteni, 15 fps sebességgel, időlimit nélkül - illetve a mozgókép hosszának csak SecureDigital (SD) memóriakártyánk véges kapacitása szabhat gátat. Az E50 mellé saját líthium-ion akkumulátor is jár, mely a gépbe helyezve tölthető. Természetesen a gép az ultrakompakt jelzőt is bővel kiérdemli, hiszen 27,5 mm-es vastagsága és 130 grammos súlya észrevétlen társsá teszi akár ingzsebben hordva is.

A Konica Minolta E50 megjelenése most januárban esedékes az európai piacon. Nyitóárát 199 fontban adta meg a gyártó (ez kb. 70e Ft).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Falconer #8
    Az oké hogy minden automata, de azért legyen rajta manuális lehetőség is!
    Amúgy az autofókusza meg egy kalap szar, úgyhogy akár kezdőknek van, akár nem, iszonyatosan meg lehet vele szívni, ha nem tűz hét ágra a nap
  • blani #7
    Ez kezdőknek van vazze! Azé minden automata rajta, t'od?
  • Falconer #6
    Nekem faterom vett olyat
    Egy nagy kalap szar, nem bír élességet állítani, csak tűző napban, vagy vakuval, semmi állítási lehetőség nincs rajta, kialakítása is szar (mindig belenyúlok az optikába:) Szar az egész
    De aszongya hogy csak azért vette, hogy ingzsebben elférjen
  • Flashy #5
    jópofa. jó nagy kijelzője van.
  • modellmaker #4
    Nem csak talán: "A fényképezőgép 640x480 képpontos videókat képes rögzíteni,..."
  • modellmaker #3
    Az nem öt pici gomb, hanem egy csúszka, amivel a visszajátszás, a felvétel, és (talán) a videó között kapcsolsz.
  • atlagember #2
    És mire szolgál a tetején az az öt pici gomb.
  • Torry #1
    KonicaMinolta DiMage X31

    Tesóm ilyen gépet fog venni. Majd leírom milyen.