Budai Péter

Új Konica-Minolta digitális objektívcsalád

Tavaly jelentette meg a Konica-Minolta cég, első, régóta várt digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépét a Dynax 7D-t, melyhez most saját objektívparkot is kiadni készül a cég.

A "DT" jelzésű objektívek közös jellemzője, hogy kizárólag a Konica-Minolta DSLR gépeken lesznek használhatók, filmes társaikon nem, mivel a kisebb érzékelőméret miatt ennek megfelelő, kisebb képkört is vetítenek. Ily módon azonban némiképp olcsóbban és kisebb méretben megoldható a DSLR gépek egyik legkomolyabb dilemmája, a megfelelő nagylátószög elérése. Az objektívcsalád első három tagja főként ezt a problémát hivatott orvosolni.

A legnagyobb látószöget kínáló AF DT 11-18mm F4.5-5.6 (D) elsősorban a super-wide zoomobjektíveket használók körében lesz népszerű, mivel a fent említett gépvázon 16,5-27 mm-nek megfelelő kisfilmes látószöget biztosít.


Az AF DT 18-70 F3.5-5.6 (D)-t leginkább általános célú zoomnak szánja a Konica-Minolta. Digitális fényképezőgépen 27-105 mm-nek megfelelő tartományban dolgozik.


Az amatőr fotósok utazásainak, illetve azoknak lesz kedvelt objektíve az AF DT 18-200mm F3.5-6.3 (D), akik nem szeretnek több objektívet cserélgetni, hiszen viszonylag kis mérete és súlya mellett 27-300 mm-nek megfelelő látószögével kb. 11x-es zoomátfogást biztosít.


Az említett optikákról részletes adatokat még nem közölt a gyártó, valamint nyitóáruk sem ismert még. Megjelenésükre is 2005 őszéig kell várniuk az érdeklődőknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    elolvastad egyáltalán a hírt?

    [i]Az említett optikákról részletes adatokat még nem közölt a gyártó, valamint nyitóáruk sem ismert még. Megjelenésükre is 2005 őszéig kell várniuk az érdeklődőknek.
  • Kis-Bob #1
    Ár?