MTI

Kilép a piacról a Konica Minolta

A Konica Minolta feladja fényképezőgép és fotó üzletágát, digitális kamera érdekeltségeinek egy részét pedig átadja a Sonynak.

Jelenleg a Konica Minolta a világ harmadik legnagyobb fotófilm-gyártója az Eastman Kodak és a Fuji Photo Film mögött, ugyanakkor a digitális kamerák piacán piacán aránylag kis részesedéssel rendelkezik. A társaság novemberben arró számolt be, hogy a márciusban záródó üzleti év mintegy 47 milliárd jen (407,9 millió dollár) veszteséget hozhat - elsősorban amiatt, mert 90 milliárd jent tettek ki azok az átalakítási költségek, amelyek telephelyeinek racionalizálását, eszközeinek leírását és munkahelyek megszüntetését fedezték.


A vállalat futurisztikus kinézetű gépeit nem lehet összekeverni másokéval

A mai bejelentés szerint a cég a kameraüzletből márciusig vonul vissza, film- és fotópapír termelését 2007 márciusáig adja fel. Már novemberben is elhangzott, hogy az átalakítás felgyorsíthatja az erőforrások átirányítását az ígéretes területek - színes irodai másolók, folyékony kristály kijelzők alapanyagai - felé az olyan kifulladó piaci területekről, mint például az analóg filmeké.

A Sony és a Konica Minolta júliusban jelentette be, hogy közösen fejlesztenek ki digitális kamerákat - jelezve a Sony belépését erre a gyorsan növekvő piacra. Április elsején változásra kerül majd sor a cég élén is: az igazgatótanács eddigi elnökhelyettese, Josikacu Ota váltja fel az elnöki székben Fumio Iwait, aki ugyanakkor a cég elnökévé válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dávidb #14
    ÉN IJENNEK HISZEM
  • lodarazs #13
    ez milyen nyelven van?
  • dávidb #12
    NAGYON EL GONDOLKOTATO
  • waterman #11
    sajnálom. ugyan nem vagyok egy komoly fotós, épp ezért csak egy minolta dimage x20-asom van. de ki lesz az utódja így? tud valaki egy jó nagyonapró méretű gépet, aminek ráadásul belső optikája van?:) hasonlót az x20-ashoz? :)
  • Blasta #10
    Azért annyira nem kell letörni, a Sony az utóbbi időben egész meglapő dolgokat (értsd: pozitív megelepetéseket) produkált, ha ehhez hozzájön a Minolta szakértelme és a Sony ezt ki is használja, akkor jó termékek születHETnek.
  • karay #9
    nekem van minolta z5-öm az elég suxx. viszont van x-500-asom is, az király :D
  • item #8
    Bakker, nekem is 1 konica Minolta Z10-esem van.
    Ezt a szívást, pedig nagyon jó kis gépeket csináltak!!

    szerintem a sok közül a KM 1 nagyon jó gyártó volt! Levagyok törve
  • gjaza #7
    Áááá, pedig tök jó gépeket csinált, nem volt rá eddig pénzem sajnos, de a Dynax 5D meg anno az A1 nagyon tetszett, emiatt a képstabilizátor miatt..állítólag a legjobb technika a piacon. És valóban: ezek után már nem lennék biztos benne, hogy ezt a márkát választanám, akármilyen olcsón is adják. Pár óriásra szűkül ez a piac is, aminek egyáltalán nem örülök, lásd. Sony aranyáron adott Memory Stick-je, csak ő gyártja, és lám, a legdrágább megoldás. Másrészt - nagy általánosságban - a specializált cégek jobb cuccokat csinálnak, mint a mindent gyártó elektronikai konszernek. (bár igaz, hogy az optika és a szenzor a kategóriákon belül ugyanattól a cégtől származik, de ugye ezek a kis finomságok, mint elektronika, illetve a Konica Minolta esetében ez a képstabilizátor volt az, amiben egy gyártó egyedit tud nyújtani.)
  • Blasta #6
    ...és a KM gépeket a Sony szervizeli tovább, így ha valaki most vásárol D5D-t, van esély, hogy gond nélkül élvezheti a terméktámogatást ill. a garanciát.

    A gond ott van, hogy egy nem létező gyártó termékét ELADNI már marha nehéz, lévén esetleg nem nagyon lehet hozzá ezután tartozékokat, egyebeket vásárolni. Ez nem tuti, csak bennem lenne egy ilyen félsz...
  • Lateralus #5
    Azt jelenti, hogy Konica Minolta digitális fényképezőgépek valószínű nem lesznek többet. Filmesek pedig méginkább. Kivéve a digi tükörreflexeseket, amit a Sony visz tovább. Ő fejleszt ugyanarra a bajonettre, ő viszi tovább a terméktámogatást is.
    Hogy vegyél-e azt nem lehet javasolni, de nyilván a Sonynak van esze és tényleg viszi tovább a fáklyát. Csak a márkanév változik, várhatóan, és innentől Sony néven jönnek ki a gépek a Minolta szabványhoz.