Budai Péter

Megújult a Konica Minolta DiMAGE X50

A Konica Minolta ultrakompakt termékcsaládját jelentő X széria új tagot üdvözölhet soraiban, az X60-at, amely a múlt nyáron bejelentett X50 megújult utódja.

A változtatások némileg a külalakon is látszanak, bár maradt a megszokott négyzetes, lapos forma és az eltolható lencsefedél, most még fémesebb külsővel, króm díszítésekkel. Elődjéhez hasonlóan ugyanúgy 5 megapixelre képes az X60 is, optikáján viszont faragtak kissé, hiszen a 37-105 mm-nek megfelelő látószögtartomány 38-114 mm-re változott, ami 2,8x optikai zoom helyett 3x-osat jelent. Mindezt F3.3-4.0 fényerő mellett a korábbi F2.8-5.0 helyett.


Természetesen itt sem maradt el a nagyobb LCD csere, hiszen a gép méretéhez képest hatalmas, 2,5" átmérőjű kijelző szinte az egész hátlapot kitölti, pedig 2" LCD-jére az előd sem panaszkodhatott. A nagy kijelző miatt az optikai keresőnek már nem is maradt hely, így a képek komponálása csak az LCD-vel lehetséges. Felbontása azonban nem nőtt, tehát ekkora méretnél is 115 000 képponttal kell megelégednünk.

Sebességnövekedést is várhatunk az új modelltől, hiszen a cég legújabb CxProcess III. képfeldolgozó technológiája került a kis vázba, bekapcsolás utáni készenléti idejét pedig 0,5 másodpercre ígérik. Ezzel együtt egy új Super Macro mód, és az Automatic Digital Subject Program Selection elnevezésű beállítás kapott helyet a gépben, amely nem kívánja meg a felhasználótól, hogy a szituációnak megfelelő témamódra kapcsoljon, hanem a helyzetet automatikusan felismerve vált a megfelelő témamódra.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A korábbi típus 16 MB-os SD kártyája helyett itt 15 MB beépített memóriát kapunk, de persze ez kiegészíthető SD memóriával is. Maradt a lítium-ion akkumulátor használata is, a vízalatti világ szerelmesei pedig külön búvártokot is beszerezhetnek a géphez.

A Konica Minolta DiMAGE X60 május végén kerül a boltokba, 350 dollár alatti áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!