Rónai György

Világító memóriamodulok a Corsairtől

A Crucial féle Ballistix modulok példáját követve a Corsair is piacra dobja LED-ekkel ellátott moduljait, amelyek bizonyára sok modder szívét megdobogtatják. Az Xpert modulok a LED-ek által ki tudják írni a hőmérsékletüket, feszültségüket, frekvenciájukat, sőt, még a memória aktivitását is jelzik egy skálán.

Természetesen a modulok használhatóságán vagy tuning képességein mit sem segít a rájuk épített kijelző, de azért egy igazi plexi oldallapos házban meg van a helye ezeknek is. A Corsair új Xpert szériája az XMS és a ValueSelect, valamint a szerver modulok piacán is elérhető lesz. 512 MB-os DDR400-as modulok lesznek kaphatók, méghozzá CL2.0-2-2-5 időzítésekkel. A Crucial Ballistix memóriáival szemben nemcsak az aktivitást jelzik ki a LED-ekkel, hanem különféle szöveges és számszerű információkat is meg tudnak jeleníteni, beállítástól függően akár 180°-kal elforgatva is.

A LED modulon ugyan két interfész van a modulok tetejére való felszereléshez, de ez csak a kompatibilitást segíti, és valójában csak egy modulhoz illeszthetők egyszerre. A tesztek szerint a kijelző nem képes minden alaplappal tökéletesen együtműködni, így a szoftvere például a népszerű i865-ös chipkészletet sem szereti. Ez persze lehet az első darabok hibája is, és a későbbiekben változni fog a kompatibilitási lista.

A Corsair szerint a modulok bármely PC3200-as rendszerrel kompatibilisek lesznek, és a szoftver bármilyen Windows XP környezettel megbirkózik. A cég várhatóan még ebben a hónapban hivatalosan is bejelenti őket, és megkezdődnek a kiszállítások is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #13
  :)
 • Sauron #12
  Dehogynem, de az már nem jut eszükbe, hogy a méreg drága posta tiszta bélyegek megfogásához, csipeszt is hozzanak
 • Tetsuo #11
  A bélyeggyűjteményre már nem mennek a csajok, mi? :)
 • pepe003 #10
  Van plexi oldalam, van fénycsövem, és képzeld a fénycsövön van kapcsoló
  És szerintem nem rossz, mert már megvan 2 éve, és akárki jön hozzám, mindig mondja hogy ez tök csúcs
 • Mice #9
  tudom egy többesszám minusz...
 • Mice #8
  "valamint a szerver modulok piacán is elérhető lesz."

  szinte látom amint az egyik nagyvállalatnál levő rendszergazdának csurog a nyála miközben mögélép a főnöke, hogy vállonveregesse amikor épp fejszellőztetésre indul az épületben a sok költséglefaragásos papír okozta feszültségek elöl menekülve...:))))
 • Flashy #7
  rengeteg ember van aki a fél életét odaadná hogy neki előbb legyen ilyen mint a szomszéd csávónak, ebből élnek a cégek. nekem inkább kaparják le róla az összes feliratot ha úgy még olcsóbb tud lenni, én belerakom a gépbe aztán használom és ennyi.
 • Benedekco #6
  knight rider forever :D
 • Benedekco #5
  ez kacsa :D

  amúgymeg elég ratyi!
 • TheZsenyka #4
  Eleve gizdulásra találták ki.