SG.hu

Félmillió SMS volt óránként szilveszterkor

Minden eddigi csúcsot megdöntöttek a Pannon GSM ügyfelei újévi SMS üdvözleteikkel: a tavalyi szilveszterhez képest idén 10%-kal nőtt az SMS forgalom e jeles időszakban.

Természetesen a csúcsforgalom idén is a pezsgőbontás előtti, illetve a közvetlen éjfél utáni időszakban volt mérhető, amikor óránként félmilliónál is több SMS indult el a Pannon GSM hálózatából. Az összforgalom több mint háromszor haladta meg az amúgy is intenzív péntek-szombati nap forgalmát, de az igazi csúcsot az éjszakai órák hozták, amikor volt, hogy egy átlagos pénteki éjjeli óra húszszorosát is meghaladta az SMS-forgalom.

Új rekord született az MMS forgalom tekintetében is: a növekedés nem csupán egy áltagos naphoz, hanem a tavalyi év hasonló időszakához képest is tekintélyt parancsoló, hiszen két nap alatt az utóbbinak is közel ötszörösét küldték. Nagyobb beszélgetés-forgalmat hozott az évvége is: az ügyfelek a tavalyi időszakhoz képest 4%-kal több hívást kezdeményeztek és kívántak boldog új esztendőt mobiltelefonjaik segítségével.

"A karácsonyi időszakban mért forgalom már előre vetítette a szilveszteri rendkívüli mobilozást, ezért ha lehet, még nagyobb kapacitásokkal készültünk az év utolsó napjára" - mondta Somlyai Dóra, a Pannon GSM vállalati kommunikációs igazgatója. -"A felkészülésünk sikeres volt, ezt mutatják az újabb rekordszámok is."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mechorg #3
    Miert mindig a pannont hozzak? A tobbi is erdekelne hozza viszonyitva...
  • ricsip #2
    Egy adott bázisállomás csak adott számú felhasználót képes kiszolgálni egyszerre. A beszélgetésen kívül ez gondolom vonatkozik az SMS-re is.
  • benczurzs #1
    Érdekes, nekem fél órán keresztül nem mentek el az sms-eim.
    Szerintem lett volna még ennél is nagyobb forgalom.
    Sikeres volt amennyiben az el nem küldött sms-eket nem számolják.