Rónai György

A Dell bemutatta a legújabb high-end PC-jét

A DELL újabb lépést tett a csúcskategóriás játékra kihegyezett PC-k világába. Az új XPS Gen4 konfiguráció divatos külsővel és fényeffektusokkal, valamint csúcsteljesítményű belsővel dobogtatja meg az anyagilag jobban eleresztett játékosok szívét.

A játékosoknak fejlesztett PC-k iparága egyre nagyobb ütemben fejlődik, és sok más gyártóhoz hasonlóan a DELL sem akar kimaradni ebből. Az Alienware gépeihez hasonlóan az új, áttervezett XPS rendszer is minden, csak nem átlagos számítógép.


Az XPS Gen4 új, ezüstszínű házat kapott, amelyben már újfajta BTX szabványú eszközök bújnak meg. Természetesen a fényeffektusok sem hiányzanak, és ezekből, illetve a ház külső megjelenéséből is több fajtát választhatunk. A számítógép alapját az Intel 925XE PCI Express chipkészlet alkotja, amelybe már 1066 MHz-es PSB-s P4 processzorok is belemennek.

Az alapgép ára 1700 dollár, amely azonban természetesen még nem a végső összeg. Bele kell még tenni például egy 3,46 GHz-es Pentium 4 EE processzort, néhány GB DDR2 memóriát, pár 400 GB-os SATA merevlemezt RAID 0 vagy 1 tömbben. Ezek után persze egy ATI X800XT PCI Express grafikus kártya, és egy 19"-os LCD monitor társításával az ár igen gyorsan eléri az 5000 dollárt is, ami már mélyen az Alienware ártartományába esik. A többi gyártóhoz hasonlóan ezekhez a rendszerekhez a Dell is 24 órás technikai támogatást biztosít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #12
    Az enyém is kb. hasonló. És csak a fele volt.
    Persze pont az a kis különbség duplázza az árat. Pl. az A64 3000+ és a P4 EE közti teljesítmény különbség nem olyan hatalmas, viszont árban nem egészen egy kategória a kettő. Egy asztali gépbe meg 1GB RAM bőven elég, elég ritkán szokott swappelni a gépem, pedig nyúzom rendesen. És persze Kingston DDR400 is megteszi, ami szintén némileg olcsóbb. Ha nem gyűjt filmeket az ember, akkor vinyó se kell ennyi (én gyűjtök, úgyhogy van 680GB). És jó házat is lehet kapni 20-25 körül (pl. Chieftech), ez meg ránézésre a többszöröse. A monitorral nem vitatkozhatok, bár a típustól nagyon függ az ár. Nekem Samsung 910T van, és minden szempontból tökéletes (FPS-hez az újabb modell kell, ami már 16ms-os). Most nettó 110 körül meg lehet kapni, ami nagyon jó ár.
  • Tetsuo #11
    Na jó, de 5000$ért miért nem adnak egy tökéletes számítógépet? (persze olyan nincs, de a Dell helyében törekednék rá..)
  • Bucser #10
    USA-ban meg is keresik az árát 2 hónap alatt és kibakszott jó áruhitel lehetőségek vannak (nem nem olyan mint itthon, hogy fizess 6 hónappal később 3szor annyit...) Szóval én ott nem biztos, hogy azon gondolkodnék, hogy vegyek ilyet.. Ja és ne tessék elfelejteni, hogy USA-ban hóditanak az előre összerakott konfigurációk ahol az egész gépre van 2 év garancia 24 órás hotline és bármikor zaklathatod őket, hogy hé józsi ez és ez szar benne... Ja és ott nem mindenki ért a számítástechnikához de nem is akar.. ő kikapcsolódni akar a gépével nem Vérpistikét játszani, hogy Bibibi azenyim jobb:D
  • arty #9
    gamereknek intel+ddr2? LOÁL! dell ...
  • Axon #8
    Mondjuk úgy, hogy a gépem csak egy hanygyafasznyival marad el ettöl a kis csili-vili csodától. Én viszont meg sem közelítettem az 1 millás árat (5000$ kb. 1 millió Ft).
    Ezt a gépet simán ki lehet hozni a feléből.
  • Péntek #7
    Nem semmi, hogy Ámerikában 900K FT-nak megfelelő összeget képesek kiadni egy ilyen sz.gépért...
    És még mielőtt valaki letámadna: nem, nem kéne nekem ilyen gép. Max eladni :D
  • DecenS #6
    Savanyú a szőlő?
  • efraim #5
    meret = meter
  • efraim #4
    PATA szalagkabel ajanlott hossza 45 cm, mig a SATA akar egy meret is lehet. A kepen gondolom az optikai meghajtok szalagkabelei lathatoak, amik a PATA csatlakozora vannak kotve es talan az FDD kabele...
    Erdekes a tap, a haz talpaba van beepitve.
  • formatuq #3
    ha 30cm-rel megtoldottak volna lasszo vagy ugralo kotelnek hivnak - van valami limit a hosszusagban -

    marha draga ez a szar, 5000 aranyert mar geped lehet venni, nem ilyen fost.

    es raadasul giccses is.