Berta Sándor

Üzleti Chromebook a Delltől

Az új készülék a rajta lévő ingyenes operációs rendszer ellenére elsősorban üzletembereknek készült.

A Dell Chromebook 13 azzal tűnik ki a többi modell közül, hogy a gyártó a felső kategóriába szánta. A termék 13,3 hüvelykes, Full HD felbontású IPS-paneles kijelzőt kapott, amely lehet hagyományos vagy érintőképernyő, az utóbbi esetében fontos kiegészítő a Gorilla Glass. A készülékház alsó része alumíniumból készült, a csuklótámasz magnéziumból, míg a hátoldala szénszálas anyagból van.

A processzor lehet 1,5 GHz-es Intel Celeron 3250U, 2 GHz-es Core i3-5005U vagy 2,9 GHz-es Core i5-5300U és 2, 4 vagy legfeljebb 8 gigabájt DDR3L memóriával gazdálkodhat. A beépített M.2-es SSD 16 vagy 32 gigabájtos. A billentyűzet alá beépített háttérvilágítás egyszerűvé teszi sötétben az egyes gombok megtalálását és használatát. A támogatott szabványok között van az IEEE 802.11ac WiFi, a Bluetooth 4.0, van MicroSD-bővítőhely, közös fejhallgató- és mikrofoncsatlakozó, továbbá USB 2.0-, USB 3.0- és HDMI 1.4-port.


A Chromebook 13 legolcsóbb változata 399 dollárba kerül, az üzemideje 12-13 óra és 2 gigabájt RAM-mal, 16 gigabájtos SSD-meghajtóval és 1,5 GHz órajelű Celeron processzorral érkezik. A legdrágább modellt Core i5 CPU-val szerelték fel, 8 gigabájt memóriát, 32 gigabájtos SSD-t és érintőképernyőt kapott, az ára pedig 899 dollár. A Chromebook 13 az Amerikai Egyesült Államokban szeptember 17-től, míg Nagy-Britanniában október elsejétől lesz megvásárolható. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy más európai országban kapható lesz-e, s ha igen, mikortól és mennyiért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!