Gyurkity Péter

Bill Gates címére érkezik a legtöbb spam

Egy Szingapúrban megrendezett konferencián Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója kijelentette, hogy a vállalat elnöke kapja a legtöbb kéretlen üzenetet világszerte, és egy külön részleg foglalkozik ezek szűrésével.

Ballmer a Microsoft által szponzorált Asia Leadership Forumon beszélt a kéretlen üzenetek áradatáról, és elmondta, hogy főnöke naponta négymillió elektronikus üzenetet kap, amelynek jó része spamnek minősül, ezért el sem jut a címzetthez. A vezérigazgató elárulta, hogy a vállalat által kifejlesztett automatikus szűrők a beérkező üzenetek nagy részét még azelőtt eltávolítják, hogy az adott postafiókba érkezne, így a kéretlen üzenetek áradata nem okoz nagy fejfájást a Microsoft elnökének.


"Tulajdonképpen két olyan ember létezik, akik a legtöbb kéretlen üzenetet kapják naponta" - jelentette ki Ballmer, amellyel a szoftveróriás elnökére, és egyben saját magára utalt. Véleménye szerint Bill Gates elsősorban a neve miatt számít népszerűnek a spamküldők körében, míg ő maga valószínűleg azért foglal el ilyen előkelő helyezést, mert számos konferencián kiadta saját email címét.

"A beérkező üzenetek szűrésére hatékony technológiát fejlesztettünk ki, amely azonnal eltávolítja a kéretlen üzeneteket. Az üzenetek ellenőrzésével pedig egy külön részleg foglalkozik, mivel csak így biztosíthatjuk, hogy ne csússzon hiba a rendszerbe, és a fontos üzenetek kivétel nélkül beérkezzenek" - jelentette ki Ballmer. Hozzátette, hogy bár naponta számos üzenet érkezik címére, mégis - a fejlett szűrőnek köszönhetően - csak mintegy tíz email kerül a postafiókba, így a kéretlen üzenetek nem zavarják munkájában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #19
  LOLLer
 • mikike #18
  hol ott a mailcím?
 • ttt ttt #17
  Külön részleg foglalkozik....ROTFL

  Jó vicc, azt akarják elhitetni, hogy a publikus címükre érkező bármilyen levelet - még akár a spamet is - nem törlik azonnal, hanem külön fizetnek egy részleget, akik naponta min. 4 milla/ fő levélkét átböngésznek, hát gondolom ettől a melótól tényleg megnő a péniszük....ROTFL
 • SuspiciousC #16
  Hmm, megneznem, hatha meg nem regisztralt egy-ket spames honlapon, de nincs szivem ilyet tenni senkivel. :)
 • Cat #15
  ott a cikk alján a honlapja
 • Jimmyke #14
  Jaja, én is erre gondoltam
 • tehen_m #13
  Tudja valaki a címét?
  Magyar anyázásból is kell neki.
 • [HUN]PAStheLoD #12
  náluk biztos m$ anti-spam 2005 pro akrámi van .. és megkérdezi mind a 4 000 000 emailnék , hogy biztos szpemnek nyilványítja ? biztos benne hogy törölni akarja ? töröljem már végre bazmeg ? kiraktam a kukába jó ?
 • [HUN]PAStheLoD #11
  pf loál .. kész ... csak 4 millio ? igen keves ... tekintve hogy minden valamit magara is ado szpemmer napi 1000 levelet küld bilg géccnek ..
 • AnarchoiD #10
  abbol 1milla anyazo ;) augy ha nem lenne az isp-knel spamszures tesi siman kapnal ennyit ;)