SG.hu

Általános ADSL sávszélesség-emelés a Matávnál

A Matáv Rt. az ADSL szolgáltatás értékajánlatának, a felhasználók elégedettségének növelése céljából az ADSL hozzáférések elérhető maximális sebességét megemeli.

Az előfizetői hozzáférések átállítását a Matáv egyedi igénybejelentés nélkül, rövid idő alatt hajtja végre. A sebesség növelésre 2004. november 16. és 30. között kerül sor, melyet követően az előfizetők döntő többsége számára érezhetővé válik a nagyobb sebesség. Ezt követően a hálózati képességek kiterjesztésétől függően a megemelt sebességek fokozatosan, valamennyi előfizető számára elérhetővé válnak. A sebesség emelés először a pesti és kelet-magyarországi, majd a budai és nyugat-magyarországi régióban zajlik le.

A szolgáltatás díja nem, csupán a csomagok sebessége változik az alábbiak szerint:

384/64 --> 512/128
512/128
--> 1024/256
768/128
--> 1500/256
1500/384
--> 3000/768

Mivel a sebességnövekedés központi, a javulás minden Matáv hálózaton jelenleg lévő, illetve később rákapcsolodó új ügyfeleket érint, bármely a vállalat hálózatát használó internetszolgáltatónál is vannak (Interware, TVNet, stb.). A bővítés teljesen automatikus, sem az előfizetőnek, sem az internetszolgáltatónak nem kell kérvényeznie, avagy nyilatkoznia ezzel kapcsolatosan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kokaii #58
    THX!!!
  • Cat #57
    végleges
  • kokaii #56
    Szerintetek a mostani sávszélesség emelés végleges ,vagy csak reklámcélú?
  • FoodLFG #55
    Többen kritizáltak pár embert, hogy nem örűl a hírnek eléggé. Szerintem mindenki örűl, akit érint, csak ez az öröm olyasmi félöröm szerűség,mert ez a minimum amit megtehetnek az előfizetőkért, akik eddig fizették a MATÁV-nak (vagy valamelyik kapcsolódó interszolgáltatónak) a nagy csomó pénzt és akik ezután is fizetni fogják (valószínüleg)...
    FoodLFG
  • awender #54
    Egyetértek. Ennek ellenére elégedettséggel tölt el a sávszélesség növelése. Azt gondolom, hogy a növeléssel érték el azt a szintet, amiért épphogycsak megéri az előfizetés.
  • HUmanEmber41st #53
    Na örüljön minden Vnet-es!!!! Már felnyomták a céget az ombucmannál valamilyen diszkriminációra hivatkozva!!! Valszeg kénytelenek lesznek ezek a -k is szávszélt duplázni a meglevő előfizetőknél
    Persze előtte még futnak 1-2 kört...
  • gz8 #52
    A kilobyte rövid alakja pedig kB, a prefixumokkal sem ártana köszönő viszonyban lenni!
  • gz8 #51
    Rulez, persze hogy rulez. Attól még ragozni megtanulhatnál: 60-70-NEL, és nem -el. Kapís?
  • gz8 #50
    Attól függ, milyen csomagot kérsz. Ha továbbra is a 384-est kéred, akkor azt kapod, illetve az 512-re növelt sávszélességet. Ha a 768-as csomagra fizetsz elő, akkor értelemszerűen továbbra is a 768-asét kell fizetned, de a sávszélt 1500-ra növelik. Egyébként olvasd el a hivatalos nyilatkozatot ITT, hátha egy-két bónusz kérdésre is választ találsz.

    Az 5-30 napos kínlódás meg valószínűleg nem lesz egy hónap, de most nyáron is iszonyúan sokat tököltek, mire a 384-es csomagomból végre 768-as lett. Idióták vannak ott, akik csak azt látják, hogy "né, A4-es lap, tele van betűkkel", aztán papírrepülőgépet hajtogatnak belőle, mert akkor jobb lesz.
  • Mr_Rob #49
    Invitel egyenlőre nem lép