Gyurkity Péter

Paul Otellini az Intel következő vezérigazgatója

Az Intel igazgatótanácsának döntése alapján a következő évben Paul Otellini váltja fel Craig Barrett vezérigazgatót, aki 65 életévével túllépte a vezérigazgatói poszton előírt korhatárt.

Az óriáscégtől kiszivárgott információk alapján már jó ideje tudni lehetett, hogy hamarosan bekövetkezik a személycsere, és augusztusban hivatalosan is Otellinit jelölték Barrett utódjául. Az új vezérigazgatót - aki jelenleg az Intel elnöke, és operatív igazgatója - várhatóan május 18-án, a vállalat részvényeseinek következő ülésén iktatják be posztjába. Otellini az újságíróknak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a nem tervez radikális változtatásokat, és többé-kevésbé ugyanazt a vonalat viszi tovább, mint elődje.


Paul Otellini

"A személycsere nem hoz magával nagy változásokat. Véleményem szerint legfontosabb feladatunk, hogy érzékeltessük a vásárlókkal, hogy az Intel továbbra is ugyanaz a vállalat marad, amelyet megismertek" - jelentette ki Otellini. A visszavonuló Barrett az igazgatótanács elnöke lesz, míg a jelenlegi elnök - a 68 éves Andrew S. Grove - tanácsadóként dolgozik tovább.

A személycsere bejelentésével egy időben az Intel tagadta azon értesüléseket, miszerint a 65 nanométeres processzorok tervezése jelentős késedelmet szenvedett. A hír az In-Stat/MDR elemzői cégtől származik - Jim McGregor, a cég elemzője azzal vádolta az Intelt, hogy titokban 2006-ra csúsztatta a 65 nanométeres processzorok megjelenését. Az Intel szóvivője cáfolta a hírt, és leszögezte, hogy a szóban forgó chipek már a következő évben elkészülnek. "Nincs szó semmilyen csúszásról. A 65 nanométeres technológia 2005-ben elkészül, míg a sorozatgyártás 2006 közepén indulhat be" - jelentette ki a szóvivő.

A vállalat útiterve tehát nem változott, hiszen már az augusztusi bejelentésben is hangsúlyozták, hogy a sorozatgyártás előreláthatólag nem indulhat be a következő év végéig, így az új processzorok csak 2006-ban kerülnek forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!