Alex

Az Intel elkötelezett a digitális otthon mellett

Az Intel a digitális otthonok népszerűsítése érdekében együttműködik a japán számítástechnikai, szórakoztatóelektronikai és tartalomszolgáltató iparág szereplőivel.

A Japánban megrendezett CEATEC konferencián az Intel felhívta a figyelmet az ipar-specifikus technológiai szabványokon alapuló és az egész iparágat összefogó együttműködés fontosságára, elsősorban annak érdekében, hogy az új digitális otthon piaci szegmens igényeinek maximálisan megfelelő termékeket és szolgáltatásokat tudjanak biztosítani.

Louis Burns, az Intel alelnöke és az Intel Desktop Platforms csoportjának vezetője a Japánban tartott CEATEC 2004-es konferencián tartott előadásában egy Entertainment PC segítségével demonstrálta is a jövőt. A szórakoztatóelektronikai eszközök leváltására szánt számítógép egy HT-technológiát támogató Pentium 4 processzorra, valamint az Intel 915 Express lapkakészletére épült, és a legmodernebb számítástechnikai, illetve audio-vizuális képességekkel is rendelkezik.


A vállalat digitális otthonokról szóló víziója szerint a felhasználók ezentúl minden szórakoztató és multimédiás tartalmat akkor, ott és azon eszközön élvezhetnek, ahol csak szeretnék. Egy példa lehet erre, hogy miután filmet töltünk le egy online szolgáltató oldaláról, azt megnézhetjük TV-nken, vagy akár a letöltött zenét meghallgathatjuk az otthoni hi-fitornyon.

A tartalomra vonatkozó szerzői jogok védelme érdekében a társaság emellett egy sor japán vállalattal együttműködik, többek közöttt az internetes protokollokon keresztüli Digital Transmission Content Protection technológia (DTCP-IP) népszerűsítéséért. A DTCP-IP technológiát az Intel a Hitachi, a Matsushita, a Sony és a Toshiba együttműködésével fejlesztette ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Na lássuk azt a szörfdeszkát, aztán hagyjuk békén egymást!