Alex

Az Intel digitális otthonhoz szükséges technológiákat vásárolt

Az Intel bejelentette, hogy stratégiai befektető cége, az Intel Capital által öt további befektetést eszközölt olyan vállalatokba, akik a digitális otthonokhoz szükséges innovatív technológiákat fejlesztik tovább.

Az új befektetések - melyeket az Intel Digitális Otthon Alapjának 200 millió dollárjából eszközöltek - a következő cégekre terjed ki: a Cablematrix szélessávú hálózati szolgáltatásokat nyújtó szoftvervállalatra, a Mediabolic szórakoztatóelektronikai eszközökhöz való beágyazott szoftvereket fejlesztő cégre, a Pure Networks digitális otthonok számára szórakoztatóelektronikai szoftvereket és szolgáltatásokat biztosító cégre, a BridgeCo digitális szórakoztatóelektronikai hálózati szolgáltatások biztosító vállalatra, és az Envivio elektronikus és streaming médiaeszközök és - rendszerek gyártójára. Az új beruházások pénzügyi vonatkozatát nem hozták nyilvánosságra.

"A Digitális Otthon Alap ma bejelentett befektetései támogatást nyújtanak az Intel kezdeményezéseihez, hogy a mindenki élvezhesse a digitális tartalmakat (köztük zenéket, játékokat, fényképeket és videókat) összetett eszközeiken, akár otthon, akár máshol" - mondta Scott Darling, az Intel Capital alelnöke és az Enterprise és Digital Home szektorok vezetője. "Túl kell lépni az olyan potenciális akadályokon, mint például az interoperabilitás vagy a könnyű kezelhetőség, annak érdekében, hogy felgyorsítsuk a digitális otthon technológiák adaptációját. Azért fektettünk be az öt vállalatba, hogy segítsünk megoldást nyújtani az ilyen jellegű technikai kérdésekben. Ezáltal egyszerűbbé és élvezhetőbbé szeretnénk tenni az emberek számára a szórakoztatóelektronikai és számítástechnikai eszközeik összekapcsolását, illetve ezek otthonokban való megjelenítését."

A beruházások mellett maga az Intel is biztosít innovatív termékeket, technológiákat, illetve specifikációkat az újabb generációs csatlakoztatható eszközökhöz, amelyek együttműködnek a vezeték nélküli otthoni hálózat kialakításában, közelebb hozva egymáshoz az informatikai és a szórakoztatóelektronikai iparágat. A vállalat emellett hardver- és, szoftvergyártókkal, tartalom- és egyéb szolgáltatókkal is együttműködik a digitális otthon élményének megteremtéséért.

A zürichi központú BridgeCo integrált chipeket és szoftvereket tervez, amelyek vezeték nélkül kötik össze a számítógépeket és a szórakoztatóelektronikai eszközöket, így a felhasználók könnyen hozzáférhetnek digitális tartalmaikhoz, bárhol a lakásban. A vállalat hálózati adaptereit egy sor fogyasztói termékben használják, többek között a vezeték nélküli audio adapterekben, audio/videóvevőkben, DVD/AVR lejátszókban és hangszerekben. Az Intel Capital első alkalommal 2002-ben fektetett a BridgeCo-ba.

Az atlantai és jeruzsálemi központú CableMatrix az On Demand Service Platform (ODSP)-ot tervezi, amely a CableLabs PacketCable Multimédiás szabványon alapul. Az ODSP technológiája lehetővé teszi a szélessávú szolgáltatások biztosító szolgáltatók számára, hogy multimédiában-gazdag alkalmazásokat telepítsenek, például a videókonferenciát, online játékot, SIP telefonálási lehetőséget, "streaming médiat" - és mindezt, magas színvonalon.

Az Envivio, melynek központja San Francisco-ban van, a Moving Picture Experts Group Layer 4 (MPEG-4)-et, illetve az Advanced Video Coding H 264 szoftver-tömörítési megoldásokat biztosítja. Ez egy sor integrált médiaeszközt jelent, elektronikus médiumok, hálózati szolgáltatók, tartalomfejlesztők és egyéb vállalatok számára. Az Intel Capital először 2002-ben fektetett be az Envivioba.

A Mediabolic beágyazott szoftverplatformot biztosít szórakoztatóelektronikai termékekhez, számítógépekhez és perifériákhoz. A San Francisco-i vállalat megoldásai összegyűjtik, kezelik és elosztják a szórakoztató médiát az otthonon belül - így a felhasználók számára lehetővé válik a digitális médiatartalmakhoz való hozzáférés bárhol a lakásban, akár a nappaliban vagy szórakoztatásra használt szobában. A szoftverplatform olyan zenei, fotó- és PVR alkalmazásokat foglal magában, amelyek mind a régi, mind az új szórakoztatóelektronikai termékekben megfelelően működnek, köztük a DVD-lejátszókban, a számítógépekben, a digitális médiaszerverekben, felvevőkben és adapterekben.

A Pure Networks biztonságosabbá és hasznosabbá teszi a digitális otthonban zajló életet. A Seattle-i vállalat fogyasztói szoftverei és szolgáltatásai egy sor útválasztót, átjárót, hálózati eszközt és számítógépet kötnek össze többszörös operációs rendszerek által a digitális otthonokban, így a felhasználók teljes mértékben élvezhetik otthoni hálózatuk előnyeit. A Pure Netoworks fogyasztói termékeit közvetlenül a felhasználóknak és hardvergyártóknak, illetve szolgáltatóknak szállítják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Na már megint jön a szörfdeszka!