SG.hu

A HP kiterjeszti a festékkazetták európai begyűjtési és újrahasznosítási programját

A HP ma bejelentette, hogy Planet Partners begyűjtési és újrahasznosítási programját több európai országban is kiterjeszti a lakossági felhasználású HP tintasugaras festékkazettákra. Az egyéni felhasználók HP tintasugaras festékkazettáinak begyűjtési és újrahasznosítási rendszerét a tervek szerint először Németországban, Ausztriában és Svájcban vezetik be 2003 végéig, majd őket követi az Egyesült Királyság, Írország és más európai országok 2004-ben. A begyűjtési módszerrel és a részvétellel kapcsolatos további információkról minden országban a program bevezetésekor ad tájékoztatást a megfelelő HP iroda.

Az új, egyéni felhasználóknak szóló ajánlat a HP tintasugaras festékkazetták közületi vásárlóinál már működő európai begyűjtési és újrahasznosítási programokat bővíti ki, és mindkét ügyfélkörben kiterjed a HP LaserJet festékkazettákra is. A HP becslései szerint a tintasugaras festékkazettákra vonatkozó legújabb újrahasznosítási kezdeményezés eredményeként Németországban mintegy 4 millió, az Egyesült Királyságban pedig mintegy 2,5 milliót HP tintasugaras festékkazettát fognak újrahasznosításra begyűjteni az otthoni irodákból és háztartásokból 2005 végéig.

Pradeep Jotwani, a HP Imaging and Printing Group nemzetközi ellátásért felelős alelnöke a közelmúltban így nyilatkozott egy frankfurti interjúban: "Ezzel a programmal a HP a világ jelentős nagyvárosi térségeibe viszi el díjnyertes Planet Partners újrahasznosítási programját. A HP olyan képalkotási és nyomtatási termékek gyártása mellett kötelezte el magát, amelyek a lehető legkevésbé terhelik környezetünket. Azzal, hogy a HP vevőinek ingyenes és kényelmes újrahasznosítási megoldást nyújtunk, a környezetet szolgáljuk."

Az összes európai országban begyűjtött HP tintasugaras festékkazettát egy központi létesítményben kezelik. Ez a létesítmény csaknem egy éve hasznosítja újra a HP közületi ügyfeleitől a jelenlegi nagyszabású begyűjtési program keretében beérkező HP tintasugaras festékkazettákat. Az újrahasznosítás folyamán a begyűjtött eredeti HP festékkazettákat kitisztítják és szétszedik. A műanyag és fém alkatrészeket kinyerik belőlük, majd új termékek gyártására használják fel.

A HP, mint az egyik vezető környezettudatos számítástechnikai vállalat, 1991-ben elindított egy programot a LaserJet festékkazetták begyűjtésére és újrahasznosítására, amellyel közületi és lakossági vásárlóinak kínált megoldást eredeti HP festékkazettáik életciklusának lezárására. A program kezdete óta világszerte közel 68 ezer tonna HP LaserJet festékkazetta anyagát nyerték ki és dolgozták fel újra. Emellett a HP egy további, "Design for the Environment" elnevezésű programja a termék környezeti ártalmait csökkenti a tervezés, gyártás, felhasználás és az életciklus végi feldolgozás valamennyi szakaszában.

Kim Holm, a HP Supplies EMEA alelnöke és vezérigazgatója így fogalmazott: "A HP környezet iránti elkötelezettsége sokkal többet jelent a termékek újrahasznosításánál és a szeméttelepek feltöltésének minimalizálásánál. A módszerünk az, hogy gondosan összehangoljuk a termék életciklusának minden mozzanatát a fejlesztéstől és a kialakítástól kezdődően, a gyártáson és a terjesztésen keresztül a felhasználásig, majd végül a begyűjtésig és az újrahasznosításig."

A HP ökológiailag megbízható terméktervezési, gyártási és újrahasznosítási folyamatait számos tanúsítvánnyal és díjjal ismerték el, többek között az alábbiakkal: Ecohitech Product Award, a német Blue Angel környezetvédelmi címke, az Energy Star és a Green Cross Millenium Award.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!