Homeboy

Számítógép újrahasznosító programot kínál az IBM

Az IBM főként a magánfelhasználók és a kisebb üzleti vállalkozások részére kínálja a megoldást, mert többnyire ez az a réteg, melynek gondott okozott a régebbi alkatrészek kicserélése.

29.90 dollárért az IBM PC Recycling Service részlege felvásárolja a PC alkatrészeket. A díj tartalmazza a szállítás árát is, így a vásárlóknak csak be kell csomagolniuk a nem kívánt alkatrészeket és az UPS csomagküldő szolgálaton keresztül elküldeni azokat az Envirocycle újrahasznosító cégnek.

"Az IBM-nél észrevettük, hogy a technológia rohamléptekkel fejlődik. Ennek eredményeként megnövekedett az elavult alkatrészek száma." -mondta Wayne Balta az IBM egyik vezetője.

Egy napjainkban készült tanulmány szerint az Egyesült Államokban 1998-ban 20.6 millió számítógépett lehetett elavultnak tekinteni, de ennek mindössze 11 százaléka vagyik kb. 2.3 milliót hasznosítottak újra. A környezetvédők aggódnak mert a számítógép alkatrészek többsége olyan kémia anyagokat is tartalmaz melyek ártalmasak a környezetre nézve. Míg a monitort és a merev lemezt ismételten fel lehet használni, addig a belső elhasználódott alkatrészek zömét nem pedig ezek tartalmaznak olyan anyagokat mint pl. higany és kadmium.

Balta szerint az IBM új szolgáltatásának segítségével a felszerelést vagy a "megfelelő módon" újrahasznosítják vagy pedig működőképes alkatrészek esetén felajánlják azokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!