Gyurkity Péter

Tovább bővíti szolgáltatásainak körét a Google

A Google ma hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolta a Keyhole nevű céget, amely műholdas, illetve repülőgépeken készített nagyfelbontású felvételek forgalmazásával foglalkozik.

Az üzlet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a Google szóvivője elmondta, hogy a Keyhole 2 LT nevű szoftvercsomagot - a cég fő termékét - hamarosan jelentős árkedvezménnyel, 70 dollár helyett 30 dolláros áron vásárolhatjuk meg. A Keyhole 2001-ben kezdte meg működését, és a vállalat sikeresen átvészelte a kezdeti nehézségeket. A Google a cég hatalmas adatbázisát is felvásárolta, amely elengedhetetlen a nagyfelbontású képek tárolásához.


A webalapú szoftver segítségével betekintést nyerhetünk az óriási adatbázisba, és egyes esetekben akár a városok utcáit is közelebbről szemügyre vehetjük. A felvételeket tetszés szerint elforgathatjuk, és a szoftver részletes adatokkal szolgál a környéken található hotelekről, parkokról, valamint a bank automatákról. Az adatbázis sajnos nem fedi le a bolygó teljes felszínét, de a vállalat weboldalán terjedelmes listából választhatjuk ki a megtekinteni kívánt városokat - egy hetes ingyenes periódus áll azok rendelkezésére, akik a teljes összeg kifizetése előtt szeretnék kipróbálni a szoftvert. A vállalat korábban az Egyesült Államok sűrűn lakott területeire koncentrált, de az ígéretek szerint a közeljövőben tovább bővül a megtekinthető városok listája.

Elemzők szerint a Keyhole felvásárlása újabb bizonyíték arra, hogy a Google az éleződő küzdelemben szeretné kibővíteni szolgáltatásainak listáját. A hagyományos internetes keresők önmagukban már nem állják meg a helyüket, a Google ezért újabb és újabb funkciókat integrál a már jól bevált rendszerbe. Ilyen bővítés a nemrég bemutatott Google Desktop Search, amely a kereső mellett számos új szolgáltatást foglal magában. Az asztali alkalmazás mellett az internetes kereső is kibővült: a keresést az internetes oldalakon kívül - az Amazon szolgáltatásához hasonlóan - most már egyes könyvekre is kiterjeszthetjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • silanor #9
  En viszont ki akartam fizetni a hasznalatat. De igy, hogy banoltak Magyarorszagot [email protected]
 • Piscator #8
  http://www.keyhole.com/
  de ott valami 7 napos trialról beszél.
 • Piscator #7
  Hm, föci érdeklődésű embernek csemege:)
  Ige, kár, h. Bp-ről nincs annyira.
  A DC-n jópár hubon forognak 5-10 éves pestmegye, bp légifotók, azok is jók.
 • Ghilette #6
  Sokunknak a Google a "telefonkönyv", pár év múlva a mobiltelefon-PDA-zsebPC-GPS combónkban szintén ő játszik, és hát ki akar még térképet is külön böngészni, ha egyszer a Google elirányít minket. Lassan a Föld fejlett országbéli polgárai egy élő, cyberorganizmust alkotnak, és szó szerint megváltoztatják a jövőt. Legalábbis azt a képet, amit látni szeretnének...
  Közvéleménykutatáshoz nem sokáig kell már megkérdezni az embereket...
  Lehet a Jézuska is innen olvassa, hogy mit kell a fa alá hozni???
  Hát ez elég OFF lett...
 • [HUN]PAStheLoD #5
  engem pl new york .. london .. párizs érdekel felülről , mégis mekkora milyen nagy ? mert autóból meg ilyen városnézős filmeken látod belülről .. de az nem olyan érdekes :)
 • Dzsini #4
  menj fel az nvidia-hoz, talán ott van még nvKeyhole trial, az működik innen is. én a 15 napot végigmókáztam, majdnem 3 gigányi cache-file jött össze... van pár város, ahol az utcán elszórt szemét is látszik, de pl. London és Párizs is utca-részletességgel nézegethető. kellemes kis progi, és egy gyorsabb kapcsolattal jókat lehet mókázni vele, pl. megkeresni amerikai ismerősök házát, megnézni jónéhány híres épületet...
 • BiroAndras #3
  Próbálj szerezni egy amcsi címet, hátha azzal megy.
 • silanor #2
  We're sorry, we cannot give trial offers to email addresses from this domain. If you feel this is an error, please contact customer support. Thank you.
 • silanor #1
  Errol ennyit. .hu domain-rol nem engedi a trialt se letolteni. Pedig meg fizettem is volna erte ha van benne nehany kep Budapestrol. ..|.,