Gyurkity Péter

A Microsoft vezérigazgatója szerint olcsó számítógépekre van szükség

Steve Ballmer a Gartner kutatócég által megrendezett technológiai konferencián kijelentette, hogy véleménye szerint napjainkban a kalózkodás jelenti a legnagyobb problémát az ágazat számára.

"A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a felhasználók nagy része nem fizet az általa használt szoftverekért" - jelentette ki Ballmer az ágazat jelentős vállalatainak vezetői előtt. Véleménye szerint a kalózkodást jelentős mértékben visszaszorítaná az olcsó, mindössze 100 dolláros áron kapható számítógépek megjelenése, amelyek elsősorban a fejlődő országok lakosságának nyújtanának ideiglenes megoldást. "A szegényebb országok lakosai számára jelenleg egyetlen lehetőség elérhető: az internet kávézó. Jellemző, hogy Indiában és Kínában ötször annyi Hotmail postafiókot használnak, mint ahány számítógépet" - jelentette ki Ballmer, és hozzáfűzte, hogy a vállalat továbbra is rendkívül nagy jelentőséget tulajdonít a kalózkodás kérdésének, amely olyan országokban is elterjedt, ahol az emberek amúgy ki tudnák fizetni a szoftvereket.


Ballmer a Gartner technológiaváltással foglalkozó szimpóziumán tartott előadást

A Microsoft vezérigazgatója cáfolta azon hozzászólásokat, amelyek szerint egyre több Linux operációs rendszert használnak a Windows kárára - véleménye szerint az elmúlt években nem következett be érzékelhető változás. Hozzátette, hogy egyes kormányzatok - például Franciaországban és Brazíliában - éppen azért döntöttek a Linux ellen, mert a nyílt forráskódú operációs rendszer használata még több kiadással járna.

A vezérigazgató Bill Gates egyik korábbi kijelentését is igyekezett megvédeni, miszerint a biztonság kérdése három éven belül nem lesz fontos tényező a szoftverek terén: "Természetesen nem tudjuk megjósolni a jövőt, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy eleget tegyünk ennek az ígéretnek, amely elsősorban Bill alapvető optimizmusát fejezi ki" - adott hangot véleményének Ballmer. Hozzáfűzte, hogy továbbra is dolgoznak egy egységes és egyszerű fejlesztői platform kialakításán, amit a felhasználók nagy része oly régóta hiányol.

A Microsoft vezérigazgatója egyben leszögezte, hogy nem tervezik nagyvállalatok felvásárlását, és az SAP képviselőivel folytatott tárgyalásokon már nem kerül szóba a vezető szoftvercég felvásárlása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • h4x0r #42
    Nekem Firefox-al is enged hozzaszolni. Amugy ez az SG egyre inkabb egy kommersz sz@r lesz... Na, torlik ezt a hozzaszolast???
  • Sityi #41
    Olcsó HW? Röhög a vakbelem.... Vegyünk 25 db korás-teszkós akciós 60000 Ft-os konfigot, lehetőleg Higany vagy Sziklahasadék alaplappal Celeronccsak meg SDRAM-mal. Nyomjuk Steve bácsi kezébe egy Windows telepítőCD-vel, és varázsoljon rá egy stabil rendszert, de úgy, hogy a manapság divatos játékok ne szaggassanak rajta. És ezek után nyilatkozzon: hogy is van az az olcsó gép?
  • Piscator #40
    Development, development.
  • strogg #39
    nah amit hozzá akartam ehhez fűzni.
    kb: 10 percel ezelött adta mfel, hogy egy frissen megvett játékomat belőjen linuxon, legalább emulátorban. Nos nem jött össze.
    Mindenki tudja mennyibe kerül egy játék... És ezt kaptam a pénzemért. Ha visszaviszem meg nem fogják visszadni a pénzemet, ezt is tudja mindenki. Magyarán: Amit elvárok, hogy olcsó legyen az SW, és az igényeimnek megfeleljen. Az olcsó vas az a dolognak csak kb: 20%-a. A többi költség, és bosszúság mindíg az SW.
    Egyébként ez volt az utolsó eset, hogy pénzt adtam szoftverért. Igen, le fogom lopni. ugyanis akárhányszor kifizettem, mindíg ráfáztam. Nem merek belegondolni, hogy mennyit adtam ki eddig SW-ért, mert valszeg reggelig verném a fejemet a falba....
  • strogg #38
    Huh. Ha nem az identify MSIE nem enged hozzászólni az SG. Ez már mindnnek a teteje.
  • strogg #37
    Linuxon nem is enged hozzászólni?
  • Laci #36
    "..kijelentette, hogy véleménye szerint napjainkban a kalózkodás jelenti a legnagyobb problémát az ágazat számára.."

    Hogy hazudik. Pont az ővé és ahhoz hasonló cégek jelentik a legnagyobb problémát az ágazat számára.

    /Arról jelenti ki hogy jó lenne, amit pont ők tettek tönkre és már rég megvolt/


    "Véleménye szerint a kalózkodást jelentős mértékben visszaszorítaná az olcsó, mindössze 100 dolláros áron kapható számítógépek megjelenése.."

    /Arról jelenti ki hogy jó lenne, amit pont ők tettek tönkre és már rég megvolt/


    Ugyanaz mint az előző mondatnál. Ő szájal olcsó gépekről. Uralmuk előtt voltak ilyenek és lehetett azokon is mindent csinálni, csak ugye a multimédiás paramétereknek kellet (volna) fejlődnie.

    /Arról jelenti ki hogy jó lenne, amit pont ők tettek tönkre és már rég megvolt/

    "...amelyek szerint egyre több Linux operációs rendszert használnak a Windows kárára"

    Egyuttal a felhasználók hasznára...


    "Bill Gates egyik korábbi kijelentését is igyekezett megvédeni, miszerint a biztonság kérdése három éven belül nem lesz fontos tényező a szoftverek terén:"

    Hogy hazudik. Megint ugyanaz mint az előző pontnál. Uralmuk előtt nem volt fontos tényező és ha net akkor is elterjedt lett volna sem lett volna ekkora tényező, mert ott nem volt divat biztonsági réseket érdekből az oprendszerbe tenni, vagy fejlesztés spórolásből való hanyagolásból átgondolatlan rendszert kiadni.

    /Arról jelenti ki hogy jó lenne, amit pont ők tettek tönkre és már rég megvolt/

    "Hozzáfűzte, hogy továbbra is dolgoznak egy egységes és egyszerű fejlesztői platform kialakításán, amit a felhasználók nagy része oly régóta hiányol."

    Csak szédítés, régóta hangoztatott szöveg +
    /Arról jelenti ki hogy jó lenne, amit pont ők tettek tönkre és már rég megvolt/

    "A Microsoft vezérigazgatója egyben leszögezte, hogy nem tervezik nagyvállalatok felvásárlását"

    Na most kell újra minden vállalatigazgatóbak résen lennie, mert az m$ megint feni a fogát. Ugyanis logika: mindig az ellenkezője igaz annak amit bejelent.

    Szóval bravó!
  • Laci73 #35
    Mondjuk ki: leginkább olcsó hülyékre lenne szükség, akik négyévente cserélik - MS -oprendszerüket, a Linuxot nem ismerik (a UNIX alapokról már ne is beszéljünk, nagyon "bosszantó" már így is, hogy a Net annak idején nem MS-DOS alapokra lett fektetve :))
    És minden évben vesznek Office csomagot, ajándék képernyővédővel.
  • 7th #34
  • NEXUS6 #33
    Esszülye!

    1. A M$ olyan extra profitra tesz már most is szert, amivel mindenki mástól elszívják a pénzt. A hardvereseknél jó ha a piacot vezető első 3 cég tud valami profitot produkálni, a többiek meg reménykednek aztán csödbe mennek. Ja a M$ egyedül van a maga kategóriájában, hát így könnyű.

    2. A fejlődő meg nem annyira fejlődő országokban az emberek nem elfagyizzák meg elvidámpaqrkozzák azt a pénzt, amit a M$ kasszájába nem fizetnek be, közben pedig jót röhögnek a Bill Gécen meg a sómen barátján. (developers... mi?)
    Nem! Ez a pénz eccerűen nem létezik. Azért warezolnak, mert nincs más út hogy az adott szolgáltatáshoz/programoz/IT háttérhez hozzájussanak. Mert minden fillér számít, ui többek között már vagy 3-4 éve recesszió közeli állapotban vegetál a világgazdaság, ha ez tisztelt Balmell úrnak még nem tűnt volna föl.