Berta Sándor

Ballmer: Az iPod lopott dalokkal van tele

A Microsoft elnöke, Steve Ballmer kifakadt az Apple iPod nevű népszerű digitális médialejátszójó használói ellen. Ballmer úgy véli, az iPod-tuladonosok többsége főleg illegálisan másolt zeneszámokat tárol és hallgat meg készülékén.

Az elmúlt napokban ezzel a meglepő kijelentésével kavart vihart Steve Ballmer. Eddig általában Bill Gates, a Microsoft társalapítója okozott feltűnést meglepő kijelentéseivel és jóslataival, ám most csatlakozott hozzá a redmondi konszern jelenlegi első embere is. Az elnök azonnal ellenpéldát is felhozott, természetesen a saját háza tájáról. Állítása szerint ők a Microsoftnál már évekkel ezelőtt beépítették a megfelelő digitális másolásvédelmi technológiát (DRM) a Windows operációs rendszerekbe, ezzel szemben az Apple termékén leggyakrabban használt formátumok lehetővé teszik az illegális másolásokat és nem nyújtanak megfelelő védelmet az ilyen kísérletek ellen.

Ugyanakkor véleménye szerint egyszerű pénzügyi ok áll amögött, hogy napjainkban ilyen sokan töltenek le illegálisan zeneszámokat, ahelyett hogy megvennék az audio-CD-ket. A Microsoft vezetője ugyanakkor nem aggódik a jövőt illetően, szerinte a jelenlegi digitális másolásvédelmi technológiákat már egyáltalán nem olyan könnyű kijátszani, mint azt olyan sokan hiszik.

S hogy mit hoz jövő? Nos, Steve Ballmer úgy véli, a Microsoft tovább fogja fejleszteni a DRM-technológiáját, ami egyfelől megnehezíti majd a másolásvédelem feltörését, ugyanakkor a felhasználók számára egyszerűsíti a zenei albumok lejátszását. "Sajnos azonban mindig lesznek olyan emberek, akik illegális másolatokat fognak készíteni és terjeszteni" - fakadt ki a szoftveróriás első embere.

"A 12 éves fiam nem akarja azt hallani, hogy nem teheti be az általa hallgatni kívánt zeneszámot valamelyik lejátszóba." - zárta beszédét Ballmer. Az Apple eddig nem reagált a vezető kijelentésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #31
    egyetértek a fiával
  • galocza #30
    én legtöbbet zenét a pda-n hallgatok (ppc, win oprsz) - megjegyzem, saját eredeti cdk ripjeit. ott is lesz másolásvédelem? mert akkor szimplán vált az ember másik formátumra (jahogy amúgy is megtettem - vorbis rulz!)...
  • Devla #29
    Eredeti: "My 12-year-old at home doesn’t want to hear that he can’t put all the music that he wants in all of the places that he would like it," he joked.

    Szerintem ez annyit jelent, hogy a gyereke okosabb nala es szeretne, ha nem kotnek meg a kezet abban, hogy amit megvesz hol hasznalhat. Lasd DRM es masolasvedett cdk nem jatszhatok le szamitogepen, igy nem is tudod felrakni a hordozhato lejatszodra, ami szerintem egy rossz vicc.
  • cue #28
    Mit és hol vett az a gyerek? Mi az amit az iPodon nem tud lejátszani?
  • rolika #27
    ja, ezt én se értem... mit akar ezzel a kijelentéssel?

    azonkívül, kérdezze meg a papát, mert pont őmiattuk van az egész...
  • cue #26
    "A 12 éves fiam nem akarja azt hallani, hogy nem teheti be az általa hallgatni kívánt zeneszámot valamelyik lejátszóba."

    Percek óta azon gondolkodom, hogy mit akar ez a mondat jelenteni, de nem értem...
    Talán a kisfiú egy CDt akart az iPodba tolni?
  • tajfun #25
    Eleg sokmindenkit smacizhatna Billy, kezdve a Xeroxxal.
  • tajfun #24
    Naja, eddig is 1 ember rippelte be, az egesz vilag meg azt toltotte, ezutan is lesz legalabb 1 ember aki berippeli.
  • Devla #23
    Sokra nem mennek ezzel az egesszel. Ez mar most vesztett haboru, ha M$ kiad egy hordozhato lejatszot, ami csak DRMel ellatott zenet hajlando lejatszani, akkor is hiaba mocskoljak akarhogy az ipodot es a tobbieket, akkor se fogja senki se megvenni. Ha kiadnak egy mp3 lejatszot, akkor akar szembe is kophetik magukat. Nem latom ertelmet ennek a kijelentesnek.
  • DW #22
    az egész puszta feltételezés, de nem tudom miért pont az iPOD-ot támadja, mert minden mp3 lejátszóra igaz az...ja tudom miért: baszakodik az Apple-el.
    Amúgyis: a szaros DRM is csak arra van, hogy egy rakás lóvét elb@szhassanak.