Alex

Új iPod nano és iPod touch modelleket mutatott be az Apple

Az Apple bemutatta az iPod nano negyedik generációját, és frissítették az iPod touch-ot is. Mindkét típus ívelt fém és üveg burkolatot kapott, bővült a tárkapacitásuk és kijelzőjük is nagyobb lett.

Az Apple bemutatta az iPod nano negyedik generációját, mely a cég sajtóközleménye szerint az eddigi legvékonyabb iPod. Az ívelt alumínium és üveg burkolat kéthüvelykes képernyőt rejt. "Az iPod nano a legnépszerűbb digitális zenelejátszó a piacon, és a karácsonyi szezonra most még kívánatosabb lett" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója a bemutatón. "Vásárlóink minden bizonnyal imádni fogják az új színeket, az önműködő játéklistákat és a könnyed Cower Flow nézetet."


A gyártó maximálisan 24 órányi mobil üzemidőt ígér, a lejátszó 8 és 16 GByte-os változatban lesz kapható. Mint az iPod család összes többi tagja, a nano is tökéletesen együttműködik az iTunes szoftverrel, mely segít a digitális zenei gyűjtemény kezelésében, rendszerezésében. Az Apple mostani büszkesége a Genius technológa, mely egyetlen gombnyomásra önműködően készít egyéni játéklistákat a digitális gyűjtemény dalaiból, azok ritmusa, dallam- és hangzásvilága alapján. Lehetőség van az így készített játéklistákat elmenteni, szerkeszteni vagy akár újabb dalokkal bővíteni.

Frissítették az iPod touch-ot is, mely vékonyabb és könnyebb elődjénél. Fém burkolata már beépített hangszórót és hangerő-szabályzó gombokat is rejt, az üveg előlap mögött pedig érintésérzékeny, 3,5"-es, szélesvásznú képernyő lapul. A cég közleménye szerint a lekerekített sarkoknak és az ívelt hátlapnak köszönhetően az új forma minden eddiginél kényelmesebben, jobban illeszkedik a kézbe. "Az új iPod touch a legvidámabb iPod, amit valaha készítettünk" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Dalok, fényképek és klipek ezreit, vagy akár teljes filmeket tud tárolni és lejátszani, de akár szórakoztató játékok százai közül is választhatunk hozzá."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Kiemelendő a 802.11b/g Wi-Fi hálózati kapcsolat, az itt is alkalmazott Genius technológia, illetve a Nike+ vevő - utóbbi egy Nike+ szenzorral és cipővel kiegészítve ideális partner a futáshoz. A készülék segítséget nyújt a személyi edzésterv kialakításában és követésében, valamint az egyéni teljesítmény értékelésében. A meglévő, első generációs iPod touch készülékek szoftvere frissíthető a legújabb, 2.1 változatra, mely tartalmazza a Genius technológiát is. A 2.0 verziójú szoftver frissítése ingyenes 2.1 változatra.

Az iPod
(Összesen 914 szavazat)
 • túlreklámozott kacat
  22 % (202 szavazat)
 • egy átlagos mp3 lejátszó
  16 % (145 szavazat)
 • egy műremek
  48 % (439 szavazat)
 • nem használok zenelejátszót
  13 % (116 szavazat)
A már több mint 160 millió példányban értékesített iPod a világ legnépszerűbb digitális zenelejátszója. Az Apple kínálata a shuffle modelltől a nagy tárkapacitású classic változaton át az érintőképernyős iPod touch változatokig terjed. A lejátszókhoz több mint 5000 különböző tartozék választható, köztük tokok, hangszórók és sportos kiegészítők is. A legújabb gépkocsik egyre nagyobb hányada is gyári opcióként kínál csatlakozási lehetőséget az iPod készülékek számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • morden #30
  Érdekes dologra lettem figyelmes : http://store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/family/ipod_touch?intcmp=AIC-WWW-NAUS-BUYNOW-HEAD-IPODTOUCH-080910

  229 dollár a 8 GB


  a Magyar apple boltban ugyan ez: http://store.apple.hu/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/wa/stockPageByName?name=ipod_touch_hu

  74 (!!) ezer forint.

  Üzenem az Apple Hungarynak hogy vegyen egy számológépet és számolja már át mégegyszer hogy a 229 dollár az nem 74 ezer forint

  Szánalmas egy cég a csórókon akar meggazdagodni, rajtam csak a csomagküldő szolgálat fog mert külföldről rendelek inkább természetesen csak non Apple terméket ...
 • kerek1224 #29
  Én azt birom, hogy a szövegben szó volt az árcsökkentésről is, miszerint mindegyik ipod modell ára esik, az új 32 gigás touch például 400 dolcsi. Érdekes nálunk a szemét forgalmazók (és maga az Apple is) ezt elfelejtették kommunikálni, és érvényesiteni is, igy lehet, hogy nálunk a touch az 125.000 bruttó!!!! Lehet számolni mennyivel b..ák át azt aki itthon veszi meg.
 • Sanyix #28
  Miért szerinted normális hogy így néz ki? Norbizik? És ja hülyék vagytok mind2-en :)
 • Tetsuo #27
  Hallottam amr jobb beszedet is, de azt nem tudtam h szegeny volt.. nem semmi karrier az biztos.
 • Macc #26
  Nekem a nano nem jon be, bar eletben mindig jobban neznek ki. Az iPod touch viszont nagyon teccik, csak akkor mar miert ne iPhone, azt viszont nem szeretnek (most vettem egy moto F3-at), szoval nem rohanok erte a boltba.

  Steve Jobs-rol meg annyit, hogy ezt a beszedet erdemes megnezni (magyar felirattal):
  http://video.google.com/videoplay?docid=235272496403281234&hl=en
 • hpteso #25
  Nagyon szepek.
 • GregSB #24
  Az nem multáj táccs.
 • Polllen #23
  Én nem is reagáltam rá, mert felesleges. Ha ezt így leírja és vállalja, mindegy mit mondasz...a hülyeség, meg a rosszindulat nem kinőhető...:(
 • Polllen #22
  A postomban nem volt szó arról, hogy világrengető újdonságnak nevezte...egyszerű kijelentés volt, nem kell mindig, mindent támadásnak venni. Az is elég lenne, ha egyszerűen annak vennéd, amit leírtam. Minden mögöttes tartalom nélkül.
 • Tetsuo #21
  jah en is ruhellem az urget. :)