SG.hu

Suba Ferenc az ENISA új alelnöke

Az ENISA olyan tudásközpont lesz, amelynek segítségét a tagországok és az uniós intézmények is igénybe vehetik az informatikai biztonság területén felmerülő problémáik megoldásában.

Az EU-tagállamok távközlési ügyekért felelős miniszterei kezdeményezésére 2004. március 15-én kezdte meg működését hivatalosan az Európai Hálózati és Információs Biztonsági Hivatal (European Network and Information Security Agency - ENISA) Az ENISA létrehozásával az unió a "biztonság kultúrájának" megteremtése érdekében végzett munkát folytatja.

Az ENISA kutatási projekteket is indít majd, amelyek a hálózati biztonsági megoldások fejlesztését célozzák, gyűjti és terjeszti azokat az információkat, amellyel egy üzleti vállalkozás effektíven megvédheti magát az ilyen veszélyektől, valamint oktatási anyagokat jelentet meg, hogy az egyéni felhasználók tisztában legyenek a rájuk leselkedő biztonsági problémákkal. Az Igazgatótanács (Management Board) szeptember 15-i ülésén Dr. Andrea Pirotti-t, az olasz kormány jelöltjét választották meg az ENISA ügyvezető igazgatójának. Az Igazgatótanács alelnökévé az Informatikai és Hírközlési Minisztérium képviselőjét Dr. Suba Ferencet választották.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!