Gyurkity Péter

Nem küldhet több SMS-t egy mobiltelefonos spamküldő

A trentoni (New Jersey) amerikai szövetségi bíróság megtiltotta az SMS küldést annak a férfinak, akit korábban a Verizon Wireless perelt be azzal a váddal, hogy szöveges üzenetek millióit küldte szét a szolgáltató hálózatán.

Az ítélet értelmében Jacob Brown nem használhatja mobiltelefonját újabb nem kívánt üzenetek elküldésére és a továbbiakban tartózkodnia kell a hasonló jellegű tevékenységektől. A Verizon még júniusban perelte be a Brownt, miután a szolgáltató szakemberei egy spamküldő csoport vezetőjeként azonosították a férfit. A csoport négy állam - Kalifornia, New Jersey, Massachusetts és Rhode Island - területén szórta szét a nem kívánt reklámüzeneteket, felbőszítve a mobiltelefon-tulajdonosok nagy részét. Üzeneteikkel - amelyek jelzálog-hiteleket, fogyókúrás termékeket, és az interneten található pornóoldalakat reklámozták - több hónapon keresztül bombázták megállás nélkül az előfizetők készülékeit, és jelentősen megnövelték a hálózat forgalmát.

"A bíróság határozata mindenki számára egyértelművé teszi, hogy nem toleráljuk az effajta tevékenységeket. A nem kívánt üzenetek ugyanolyan bosszantóak vezetés közben, otthon, és házon kívül egyaránt" - jelentette ki Steve Zipperstein, a Verizon jogi képviselője. A szolgáltató illetékesei elmondták, hogy Brown és társai egy speciális hívó rendszert alkalmaztak a nem kívánt szöveges üzenetek szétküldésére, és mindvégig megpróbálták leplezni valódi kilétüket. A Verizon 150 ezer dolláros kárt jelentett be, de a bíróság nem ítélt kártérítést a szolgáltató javára. A vádlott ugyanakkor nem jelent meg a meghallgatáson, és utoljára bejelentett lakcímén a hatóság és a média képviselői is hiába keresték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asdasdasd #4
    Mennyit kaszalhatott rajta a szolgaltato?
    Biztos azért sirnak, mert korlatlan SMS kuldeses elofizetest hasznaltak.
  • aaaaa #3
    "nem használhatja mobiltelefonját újabb "nem kívánt" üzenetek elküldésére" Hihetetlen !!!
    Mintha a több millió SMS -t a saját mobiljáról küldte volna. Normálisak ezek a bíróságok odaát ? Szerintem , nem fogja megszegni a határozatot, és valóban nem fog SMS-eket küldeni a saját mobiljáról, amig a meg nem nevezett társai ugyanúgy folytatják a spam tevékenységüket az irányítása alatt.

  • [HUN]PAStheLoD #2
    esetleg kézzel kelljen a teljes törvénykönvet bevinnie egy mobilba.. de lehetőleg a fele gombok legynek kontakthibásak ;>
  • h4x0r #1
    Arra kéne ítélni ezt az "értékes" embert, mint amire Fülig Jimmy uralkodása idején ítélte Bonifácot.

    Aki nem érti a tréfát, az meg olvassa el