Spencer

Professzionális fotónyomtató az Epsontól

Az Epson bejelentette az elsősorban fél-profi, illetve profi fényképeszeknek szánt legújabb fotónyomtatóját, a high-end kategóriás Epson Stylus Photo R800-at. Monica Morita, az Epson fotónyomtatók fejlesztésével foglalkozó részlegének termékmenedzsere elmondta, hogy a kiskereskedelmi forgalomban a jövő év legelején 399 dolláros áron bemutatkozó nyomtató újdonság maximális felbontása 5760 x 1440 dpi (dots per inch), ami várhatóan a legnagyobb elvárású felhasználók igényeit is képes lesz kielégíteni. A Stylus Photo R800 hat darab, egymástól teljesen független, könnyen cserélhető tintapatronnal rendelkezik, egy 5 x 7 colos fényképet mindössze 45 másodperc alatt képes kinyomtatni, szöveges oldalakból pedig percenként akár 17 darabot is képes előállítani.

Morita külön kiemelte, hogy az Epson Stylus Photo R800 esetében egy tintacsepp alig 1,5 pikoliteres, ami világcsúcsnak számít, és nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy a nyomtató tökéletes minőségű fényképeket tud nyomtatni. A Stylus Photo R800 ezenkívül alaphelyzetben tartalmaz egy Photo Black, illetve egy Matte Black tintapatront, vagyis a felhasználók patroncsere nélkül nyomtathatnak lényegében bármilyen alapanyagra. Az Epson új fotónyomtatója nem csak papírra, hanem megfelelő felületű CD, illetve DVD lemezekre is képes nyomtatni és még a vastagabb, akár 1,2 milliméteres papírlapok kezelésével is könnyedén elboldogul. A különböző diszkekre történő nyomtatást egyébként nagymértékben elősegíti a gyárilag csomagolt Epson Print CD szoftver, melynek segítségével pillanatok alatt professzionális CD nyomatok készíthetők.

"A CD/DVD nyomtatási képességnek vélhetően elsősorban a digitális médiában érdekelt felhasználók örülnek majd. Tény, hogy a nyomtatható felülettel rendelkező lemezek drágábbak hagyományos társaiknál, azonban sokkal jobb ilyen lemezeket használni, mint esetlegesen normál lemezeket felmatricázni" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán a cég termékmenedzsere. Morita kiemelte, hogy az USB 2.0, valamint FireWire interfésszel rendelkező Epson Stylus Photo R800 a 4 x 6, 5 x 7, illetve 8 x 10 colos méretekkel rendelkező fényképeket szegély nélkül is képes kinyomtatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    ilyen kell nekem. de biztos jó drága.. :(