SG.hu

Részletesen az új Canon PowerShot A85-ről

A Canon népszerű PowerShot családját kiegészítette a 4 megapixeles PowerShot A85 fényképezőgéppel. A fényképezőgép a Canon 70 éves történelme során a vállalat legnépszerűbb fényképezőgépeinek egyikét, a PowerShot A70-et váltja fel.

"Az A70 azért volt annyira sikeres, mert megtalálta a tökéletes egyensúlyt a "kapd el a témát és fényképezz" gazdálkodási rendszer és a félprofi vezérlő funkciók között" - jelentette be Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe igazgatója a fényképezőgép piacra dobásakor. "Az A85 erre a sikerre épült új funkciókkal gazdagodva, melyek még jobban megkönnyítik a fényképezőgép használatát, egyidejűleg pedig további beállításokat nyújtanak a tapasztalt fotósoknak."


A javított ergonómia és a frissített stílus mellett a fényképezőgép nagy, 1,8"-os LCD-vel, 13 fényképezési móddal (köztük a különleges témaautomatika mód 6 választható, előre beállított témával), hanggal ellátott VGA videoklipekkel, 9 pontos AiAF autofókusszal, Nyomtatás/Megosztás gombbal és kibővített nyomtatási funkciókkal rendelkezik. Emellett tartozékok széles választékát kínálja, köztük tele előtétlencséket, makró objektívet és víz alatti tokot.

A 13 fényképezés mód 6, előre beállított, különleges témával bővült, mely lehetővé teszi a néha igencsak bonyolult fényképezési feltételek mellett is jó képek készítését. Ezek között megtalálható a tengerpart, tűzijáték, víz alatti felvétel, lombozat, havas táj és a beltéri téma. Az élességállítási rendszer 9 pontos AiAF-re módosult, hogy az automatikus élességállítás a nem középre helyezett témák esetén is következetesen éles legyen. A háromszoros optikai zoom a digitális zoommal kombinálva 11-szeresre bővül, és blendéje is tekintélyes: f/2,8-4,8.

A DIGIC processzor az összes képfeldolgozó algoritmust egyetlen chipbe integrálja, így gyors feldolgozást és adatrögzítést, minimális zár késleltetést, jó képfelbontást, tiszta és természetes színreprodukciót tesz lehetővé. Az iSAPS egy beépített fotósegéd, mely elemzi a kompozíció elemeit - a zoom pozíciót és a megvilágítást -, így előre jelzi a készítendő kép típusát. Mindez gyorsabb automatikus élességállítást, sokkal pontosabb automatikus expozíciót és precízebb automatikus fehéregyensúlyt tesz lehetővé.


A 3 perces, hanggal ellátott videó mód, a normál megjelenítés és a fényképezőgépben történő szerkesztés kibővült, így maximum 30 másodperces felvételt tesz lehetővé VGA beállítással. Az arányos 1,8"-os LCD megkönnyíti a megjelenítést és az ellenőrzést.

Az A85 az egy lépésben történő nyomtatás és fájlmegosztás érdekében Nyomtatás/Megosztás gombbal rendelkezik. A fényképezőgépet USB kábelen keresztül bármilyen, PictBridge vagy közvetlen nyomtatást támogató fotónyomtatóhoz, illetve Windows operációs rendszerrel rendelkező számítógéphez csatlakoztatva, a Nyomtatás/Megosztás gombon egy kék fény jelenik meg, jelezve a sikeres kapcsolódást. A gombot a fény kigyulladásakor megnyomva, az aktuálisan megjelenített képet a fényképezőgép kinyomtatja (a csatlakoztatott nyomtató alapbeállításain alapul) vagy automatikusan áttölti a képeket a számítógépre. A fényképezőgép beállítás menüjében kiválasztott felhasználói beállítások alapján a fényképezőgép az összes képet, az összes, még nem áttöltött képet vagy az összes, áttöltésre kijelölt képet tölti át a számítógépre.

A fényképezőgépet Canon Compact fotónyomtatóhoz csatlakoztatva az eszköz támogatja az igazolványkép nyomtatását és a Videó nyomtatása funkciót is. A videó nyomtatása mód két részre oszlik: egy kiválasztott, egyenlő részekből álló videoklipre és maximálisan 63, egyenlően elhelyezett képkocka index nyomatára, levelezőlap méretű papír (100x148 mm) használata esetén; ideális a mozgó jelenetek befagyasztására. Az igazolványkép nyomtatási funkció kiváltja a gyorsfotó fülke látogatását azzal, hogy több, tartós igazolványkép stílusú fotót készít (kiválasztható magasság és szélesség) egyetlen lapra. A készülék mellé ingyenes tagság jár a Canon online, iMAGE GATEWAY szolgáltatásához, mely 100 megabyte szabad tárhelyet biztosít az online fotóalbumok tárolására és megosztására. A felhasználók kedvenc képeik mellett most már videóikat is feltölthetik az oldalra, melyeket aztán egyénileg rögzített online fotóalbumokként megoszthatnak a barátokkal és a családdal.

A nagy látószögű és a tele előtétlencsék megnövelik a képkomponálási opciókat és kibővítik a fényképezőgép hasznos, gyújtótávolság tartományát kb. 25-től 250 mm-ig, emellett a külön megvásárolható makró objektív is elérhető makrófényképezéshez. A 40 méteres mélységig használható víz alatti tok nagyszerű búvárkodáshoz, szörfözéshez, síeléshez, szabadtüdős merüléshez és az általános tengerparti szórakozásokhoz. A fényképezőgéphez egy 32 MB-os Compact Flash kártyát adnak.

A fényképezőgéphez mellékelt szoftver a ZomBrowser EX (Windows) és ImageBrowser (Mac) böngésző és nyomtató szoftvereket tartalmazza. A többi szoftver a PhotoStitch, valamint a fotó és videó szerkesztő, az ArcSoft PhotoImpression és VideoImpression programokat tartalmazza. A meghajtóprogramok a TWAIN (Windows 98/2000) és WIA (Windows Me) programokat tartalmazzák. A támogatott Picture Transfer Protocol (PTP) lehetővé teszi a fényképezőgép bármilyen, a Windows XP-t vagy Mac OSX-et (v10.1/v10.2) futtató rendszerhez csatlakoztatását a meghajtóprogram telepítése nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KeSzilvi #16
    Sziasztok!
    A gomba.tuti.hu oldalon találhatók ezzel a géppel készült képek. Főleg itthon talált gombákról... Jó kis gép, nemcsak jó képeket készít, de jól bírja a strapálást is (többször leejtettem, de még mindig semmi baja).
  • gyűjtő #15
    Sziasztok!

    Van-e valakinek a Canon PowerShot A85-ös géphez teljes magyar nyelvű kezelési utasítása?
    Az az üzlet, ahol én vettem, csak egy kivonatot adott.
    A hálón sem találtam letölthető anyagot.
  • Athlon64 #14
    Csak így közbevetőleg...
    Nekem most kötöték be a Chello-t és persze kaptam ezt a Kodak EasyShare CX6200 -at.
    Nekem egy hasonló kategóriájú gépem már több mit 2éve van, de szerintem ez csak egy dologban rosszab mint a régi, hogy nem lehet direktbe összekötni a TV-vel.
    Na persze ez a masina sem ér a nyomába a cikkben bemutatott Canon gépnek! De szerintem tök jó! Sok olyan hiba ki van ennél a gépnél javítva ami a réginél bonyolutan volt megoldható...

    Az a legjobb, benne, hogy habár nincsen optikai zoom-ja azért a digitális zoom 1 tizedenként állítható. Ez a régi gépnél nem volt, ott a 2x zoom is csak úgy működött ha elötte 1600x1200-as felbontásba beraktam és akkor egy gombnyomásra egy kis keret jelent meg és ami azon belül volt azt rögzitette.
    Ja a régi gépem egy MAGPIX 2100 ez egy kifutott Canon gép utángyártott 1:1 másolata.
  • Dzsini #13
    #8:"Minek képletöltő mikor okos emberek rádugják és megjelenik új meghajtóként?"
    azért, mert ez 1 klikkre nekem megcsinálja azt, hogy fotózás dátuma (és nem letöltés dátuma, ami szerintem meglehetősen nagy bolondság) szerint szétpakolja mappákba őket, ha van kedvem át is nevezi, és pontosan oda és úgy pakolja fel a képeket, ahova én kérem. nekem ez a könnyebbség megéri azt a pártíz megát, amit a képkezelő foglal (ja, és kártyaolvasón át használom)
  • FtranX #12
    Nekem A60 van és engem is idegesít, hogy csak TWAIN eszközként ismeri fel. Mér nem lehetett úgy megcsinálni, mint pl. a Nikonoknál??
  • gz8 #11
    Vagy nem, ha felteszed a driverét.
  • Me Ga #10
    Me' sok a láma embör...
  • The Garrett #9
    enis igy hasznaltam.
  • droland #8
    Minek képletöltő mikor okos emberek rádugják és megjelenik új meghajtóként?

    Soha nem értettem, mihez ennek külön software?
  • gz8 #7
    Haveromnak A60-asa van, és 3 helyett 4 MP annyira nem rossz, de már a 80-asban is vannak idióta fícsörök, mint pl. hang indításkor (kutyavonyítás suxx ), de hál' istennek ezeket rövid idő alatt ki lehet lőni!