Rónai György

A Dell bejelentette csúcskategóriás asztali számítógépeit

A Dell bejelentette harmadik generációs XPS gépeit, amelyekben az i925X chipkészletben a leggyorsabb Pentium 4 processzorok dolgoznak a legjobb videokártyák mellett. Az XPS gépekben 460 wattos tápegység, FireWire portok, valamint akár 1,2 TB-nyi merevlemez kapacitás áll rendelkezésre, azonban a Wi-Fi támogatást egyelőre kihagyták belőlük.

Új XPS gépet vagy Pentium 4 560 (3,6 GHz) vagy Pentium 4 Extreme Edition 3,4 GHz-es processzorral lehet rendelni. A gépeket alapból 512 MB DDR2-533 MHz-es memóriával és 256 MB-os PCI Express ATI RADEON X880 XT-vel szerelik. Az alapfelszerelésben 80 GB-os SATA merevlemez, DVD-ROM, 460W-os tápegység és két IEEE 1394 (FireWire) port is benne van.

A gépek ára várhatóan 2400 dollártól indul, de Pentium 4 EE processzort, több RAM-ot, DVD-írót, vagy jobb monitort kérve meghaladhatja a 4000 dollárt is (840 ezer forint). Az opciók közé felkerült a kétrétegű 12X DVD+RW meghajtó, a 400 GB-os SATA merevlemez, és több csúcskategóriás periféria is, úgymint a Klipsch ProMedia Ultra 5.1-es hangfalrendszere.

A gépekről egyedül a vezetéknélküli kapcsolat lehetősége maradt le, amely egyelőre nincs integrálva az i925X chipkészletekbe. Ez a hiány valójában az Intel késlekedésének tudható be, azonban a Dell szerint egyelőre nem is mutatkozik különösebb igény rá. A Dell szóvivője szerint az embereknek egyelőre nem kell az integrált Wi-Fi, mivel a legtöbben nem akarnak extra pénzt fizetni olyasmiért, amit nem is használnak majd. Azok pedig, akik mégis igénylik ezt, kiegészítő kártya formájában úgyis elérik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tajfun #14
    1.2TB pl. wareznak kell.
  • tajfun #13
    Dell es egyeb OEM szarok suxx. Munkahelyen is csak a baj van vele, hihetetlen noname szarokbol ta'kolja'k ossze. Markas alkatreszekbol (Intel/AMD, ASUS, Samsung, stb.) osszeallitott gep nemcsak hogy sokkal olcsobb, de annyival jobb es megbizhatobb is.
  • [HUN]PAStheLoD #12
    pontosan :D
  • arty #11
    csupa felesleges "extra"... egy jobb s478/amd64/fx fele ennyibol megvan, gyorsabb, nem melegszik ennyire... jesszusom. a gazdag fogyasztok lehuzasa :D

    ok vegulis meg is erdemlik...
  • RpPRO #10
    Hmmmm, 840e ft-bol kettot is lehetne epiteni SK. :S
  • The Garrett #9
    hát nemtudom nekem az asztalalatt van a gép és csak akkor látom ha valamit bütykölni kell benne :D.
    szal felőlem műanyagdobozba is tehetik ;P
  • [HUN]PAStheLoD #8
    wifi nélkül mire megy már az ember a mai világban ? loál :D meg mért kell 1,2 terabyte ? az fontos ... alienware sztem jobb :D
  • [HUN]PAStheLoD #7
    hát ja .. mer ez randaaaaaaaaaaa
  • Loxa #6
    Ezen a pénzen már kocsit veszek. Azért sóvárgok a felszereltsége után.
  • OptimusPrime #5
    Szép, meg jó, meg minden, de egy kicsit drága!

    Kegyetlen a felszereltsége, de akkor is sok. Még akkor is, hogy ha olyan perifériák is rendelhetőek hozzá, mint egy Klipsch ( hangfalrendszer! Egy ilyen gép munkaállomásnak a legjobb, és akinek erre kell, az meg is tudja venni (bár abba nem kell Ati kártya, meg 5.1-es hangchip), de HCG gépnek kegyetlenül sok. Azért az amerikaiak sem élnek ilyen jól!

    De a Dell tudja, még ilyen gépekkel is a Világ tíz legjobban működő cége között van! :) Hogy a "vezérről" már ne is beszéljek! :)