Rónai György

SL65: újabb slider telefon a Siemenstől

A készülék ugyan kétségkívül dizájnos külsőbe van bújtatva, de az igazi meglepetést belül tartogatja; csúcstechnika kompromisszumok nélkül. Modern videokamera felcsatolható vakuval, MMS, GPRS, WAP, JAVA, 3D játékok és sok minden más.

Az SL65 ugyan dizájn szempontjából nem jelent hatalmas újítást, sőt, picit csalódnunk is kell a Siemensben, hiszen tőlük inkább azt szokhattuk meg, hogy mindig valami újjal tud előrukkolni. Ezúttal első ránézésre sokkal inkább a Nokia 7650, és a Siemens SL55 keresztezése köszön vissza. Ez persze nem azt jelenti, hogy a telefon nem lett divatos megjelenésű, épp ellenkezőleg; a tudása biztosan kárpótol mindezekért.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az SL65 beépített kamerája igazán nem egy kispályás darab a mobiltelefonok körében. Valósággal videokamerának nevezik, hiszen 8 FPS sebességgel tud 640 x 480-as videókat is felvenni, ráadásul 5x digitális zoommal is rendelkezik. A felvett anyagokat a készülék 65 ezer színű, nagyfelbontású kijelzőjén nézhetjük vissza a rendkívül fantáziadús elnevezésű H.263 lejátszóval. Természetesen állóképek is készíthetőek, ehhez még egy felcsatolható IFL-600 típusú vaku is kapható, amely még rossz fényviszonyok között is jól kalibrálható.

A videókat, és képeket, szöveggel, és hanggal együtt MMS-ben, vagy emailben is elküldhetjük a telefonról. Képes GPRS kapcsolatra, a WAP-ot pedig 56,6 kbps sebességgel tudjuk használni rajta. A telefon támogatja a JAVA programokat, és speciális témákkal megjelenése is teljesen átalakítható. Az SL65-ben rengeteg logó, háttér, és polifonikus csengőhang van, ráadásul a 3D-s játékokat is tudja futtatni.


Természetesen az irodai alkalmazások sem hiányoznak belőle, és a SyncStation és az USB adatkábel segítségével asztali számítógépünkkel is minden további nélkül szinkronizálni lehet. Ezenkívül rengeteg kiegészítő lesz elérhető hozzá, úgymint headsetek, a már említett vaku, és többféle autós szett, sőt, a telefonhoz még egy extra textiltok is jár.

A telefon Európában - tehát várhatóan itthon is - szeptembertől lesz kapható, azonban az áráról egyelőre nincs információ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dzsini #25
    "kompromisszumok nélkül." - bluetooth? memóriabővítés?
  • Nethyrrea #24
    ezekkel a telefonokkal csak egy a bajom: ha a gombajit akarod nyomogatni akkor kétkézzel kell fogni mert olyan hülyén van az elrendezés, hogy ha egykézzel akarod megpróbálni akkor minimum egy hüvelykujj-ficam kell, vagy kiesik a kezedből.
  • AtisH #23
    Gondolom később neked is eszedbe jutott, hogy azért egy ilyen szintű telefonnál manapság már alapkövetelmény a színes kijelző. Nekem meg sem fordult a fejembe (és talán a telefon fejlesztőknek sem), illetve bele sem kellett volna írni a cikkbe, hogy a telefonnak csak 1 színű lenne a kijelzője. Máskülönben szerintem elsőre el lehet olvasni a szövegben ezt az infót.
    Bocs, de most valahogy kötekedő hangulatom van.;-)
  • AtisH #22
    Ahogy elnézem ezeket a képet, akár az S4-es Siemensre is rámontírozhatták volna ezeket a színes képeket.;-) Pl. a kijelző képe éles, a telefoné meg homályos...:-/ Az már csak szőrszálhasogatás, hogy más van a háttérben és ráadásul más szögből készültek a képek.
  • k0zi #21
    Női telefon :)
  • Darth Sith #20
    nekem se teccik. 6630 rula.. :D
  • MaDFoX #18
    A szoke csaj talan jobb, de mi a lenyeg?? :)

    Egybkent nekem speciel nem tetszik, de gondolom ez senkit nem erdekel :D
    Szappantarto second edition...
  • valaé valaé ná #17
    Milyen oprendszer ?
  • BubaMester #16
    Mármint a "fekete-fehér" képeken.
  • BubaMester #15
    És ha kinagyítod akkor látszik ,hogy az csak egy fólia..