Alex

A Nokia bemutatta a 6630-at

A Nokia ma bemutatta a mobilkommunikáció területén áttörést jelentő Nokia 6630 készüléket, amely a világon első ízben egyesíti egy készüléken belül a 3G, az EDGE és a vezető smarttelefon-platform, a Series 60 előnyeit.

A Nokia 6630 Symbian operációs rendszeren alapul. A készülék GSM 900/1800/1900, EDGE és WCDMA hálózatokon működő, háromsávos telefon. A 127 gramm tömegű és 110 x 60 x 20,6 mm kiterjedésű készülék a világ legkisebb, GSM és WCDMA hálózatra szánt telefonja. A folyamatosan bekapcsolt e-mailt, a multimédiás tartalmak mobil szélessávú elérését, videotartalmak élő streaming letöltését és videokonferenciát biztosító, kompakt formájú Nokia 6630 telefon révén egyre több ember számára válhat valósággá a 3G.

"WCDMA portfóliónk legfrissebb eleme, a Nokia 6630 illusztrálja az intelligens és vonzó 3G készülékek megalkotása mellett vállalt elkötelezettségünket. A tömegpiacra bevezetett telefonok a beállítási és testre szabási lehetőségek révén a felhasználók, a szolgáltatók és a vállalati felhasználók igényeire egyaránt válaszolnak" - mondta Anssi Vanjoki, a Nokia Multimedia üzletágának ügyvezető alelnöke. "A Nokia 6630-at a gyors és intelligens munkavégzésre találták ki. A készülék kiváló teljesítményt, jelentős működési időtartamot, valamint mobil szélessávú kapcsolatot kínál a 3G egyre növekvő ügyfélköre számára."


A vállalat véleménye szerint 3G környezetben a személyes információkezelés egészen új világa nyílik meg, mivel az akár 384 kb/s adatsebességnek köszönhetően az elektronikus levelek már mellékleteikkel együtt tölthetők le, illetve tekinthetők meg. A készülék felhasználói automatikus értesítést kapnak beérkező e-mailjeikről, leveleiket pedig akár 128 kb/s sebességgel is elküldhetik. A Nokia mobil VPN kliense biztonságos hozzáférést biztosít a vállalati intranethez vagy levelezési szerverhez. A Nokia 6630 eddig az egyetlen olyan készülék, amely a világ összes 3G (WCDMA), EDGE, és 2G hálózatán működik.

A telefon kamerája 1,23 millió képpontos felbontású, és számtalan képkezelési funkcióval bír. Nemcsak fénykép, hanem videófelvételre is használható, és digitális nagyítása egyszerestől hatszorosig terjedhet. Az exponálás manuálisan is beállítható, képes sorozatfelvételek készítésére, és vezeték nélkül, közvetlenül a készülékről is lehet vele nyomtatni. A cég nagy figyelmet fordított a felvételek másokkal megosztásának lehetőségére is.


A mobiltelefon memóriája a beépített és a mellékelt MMC multimédia-kártyával kiegészített résszel együtt már alapbeállításban is 74 MB nagyságú, így a készüléken nagyszámú kép, videofelvétel, zene és egyéb multimédiás tartalom tárolható. A szórakozni vágyók digitális MP3 lejátszó és valós idejű videó streaming közül is választhatnak, és a telefon videokonferencia-hívást is lehetővé tesz. A RealOne mobil lejátszó a nagy mennyiségben rendelkezésre álló Real-formátumú, valamint az új, mobilkészülékekhez tervezett 3GPP tartalmakat támogatja.

A Nokia 6630 választható tartozékai között világosabb fényképeket eredményező, különálló vaku, az egyszerűbb adatbevitelt elősegítő, vezeték nélküli Bluetooth billentyűzet, és az autóban is kényelmes híváskezelést biztosító, továbbfejlesztett autóskészlet található. A Nokia 6630 a tervek szerint 2004 utolsó negyedévében jelenik meg az üzletekben, telefonszolgáltatók által nem támogatott eladási ára pedig az igéretek szerint 500 euró alatt lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pepee #32
    Remélem nem csak Vodánál lesz ...
  • Darth Sith #31
    sztem tök jól néz ki. nem tóm mér kell fikázni állandóan a nokia-t..?
  • 12346 #30
    jaj de randa:(
  • Ratty #29
    Az optikáról annyit, hogy vagy a telefon kicsi, vagy az optika nagy:) De remélem a kető eccere;)
    És még mindig nem tudom, hogy milrt fikázzátok ennyire a nokiát??? Majd ha 60 éves leszek akor mondom azt h nem kell a legújabb csúcsszuper bizbasz, mert nem érdekel a dizájn! Sztem bőven jó is, és nekem special a régi telefon dizájn nem jön be annyira mint az újak:)
    A telefon nagyon nagyon sokat tud ami pozitívum, de kérdés h ezt is lehet-e úgy bővíteni mint mondjuk a 3650/60-ast...Úgy értem h a memóriakártyát! Ha jól tudom azokba lehet pakolni 128 Mb-t is, vagy nem????
    500 € az nem is sok sztem...várunk még egy kicsit a megjelenés után, és már semmi gáz sincs az árával:DD
  • Pakosz #27
    Az optikaja fejlogott mar nem olyan kis szar mint volt!
  • pubwart #26
    Jah, énmeg elvagyok a 6800assal, amúgy cask 500 eur.

    Bár ha majd lehet énis valami hasonlóra váltok, isten egyszerűen
  • pubwart #25
    Jóhát siettem... :)
    Meg felbasztak a fikázók
  • Richie6600no #24
    basszus 6630 5000 euró
  • Richie6600no #23
    jo kis telo az!!! de en még elvok a6600 ommal is
  • ollie #22
    na, megvan a következő telcsim...