Rónai György

Érkezik a Nokia 7610

A Nokia bejelentette, hogy megkezdte az áprilisban bejelentett 7610-es telefonok szállítását Európába, Afrikába, ás Ázsiába. Az újdonság lesz a Nokia első olyan telefonja, amely teljes körű képfeldolgozási szolgáltatásokkal bír, úgymint fényképezés, tárolás, szerkesztés és nyomtatás - közvetlenül a telefonról.

A teljes elektronikus levelezési és internet böngészési támogatással, az ezernyi letölthető programmal a térképtől a golf tréningig, a Nokia 7610 egy valóságos miniszámítógép stílusos külsőbe bújtatva. Az integrált egy megapixeles kamerával a felhasználó egyetlen gombnyomással - a vállalat közlése szerint - jó minőségű fényképeket készíthet, azután pedig ezek ugyancsak könnyedén, Bluetooth segítségével közvetlenül a mobilról rögtön ki is nyomtathatóak.


A mellékelt Kodak Pictures alkalmazással a készített képek feltölthetőek egy internetes fotóalbumba, ahol meg lehet osztani őket másokkal, sőt, az online nyomtatási szolgáltatást kihasználva megrendelhetjük képeinket papír formában is. A képek ezenkívül természetesen elküldhetőek emailben és MMS-ben is az ismerőseinknek.

"A vékony és stílusos Nokia 7610 a lehető legteljesebb fényképezési élményt nyújtja a felhasználóknak, legyen szó csúcsminőségű fényképezésről, azok megosztásáról másokkal akár nyomtatás révén, vagy a képek tárolásáról, hogy későbbi időpontban emlékként szolgáljanak." mondta el Juha Putkiranta, a Nokia Imaging Business Unit vezetője. "A teljeskörü email és böngészési támogatás, a video és zenelejátszás, valamint az ezernyi letölthető program valóban egy erős zsebszámítógéppé varázsolják a Nokia 7610-est. Ezentúl elég lesz ezt az egy készüléket magával vinni annak, aki elmegy otthonról!"


A készülékkel maximum 10 perces videót is rögzíthetünk, ráadásul hanggal együtt. A Movie Director alkalmazás segítségével a felvett videót szerkeszthetjük is, speciális effektusokkal, zenével, feliratozással látva el azt, de vannak színezési lehetőségeink is. A szoftver akár videókat is össze tud fűzni, és optimalizálni is tudja őket az MMS-ben való elküldéshez. A telefonba egy digitális napló program is került. A Nokia Lifeblog segítségével személyes naplót vezethetünk, csatolhatunk hozzá képeket, videókat, üzeneteket, és természetesen asztali gépünkre is áttölthetjük az egészet. A telefonhoz még az Adobe Photoshop Album is jár, amely a képeink rendszerezésére és szerkesztésére használható.

A 7610-es 108,6x53x18,7 mm méretű, és Series 60 platformra épülő okostelefon. Képes MP3/AAC, valamint internetes videófolyamok lejátszására. A készülékben 8 MB beépített memória, és egy 64 MB-os MMC kártya található. Egy feltöltés 3 óra beszélgetési vagy 250 óra készenléti időt tesz lehetővé. Az Xpress-on előlapokkal testreszabható smartphone valamivel 500 euró alatti áron lesz kapható, itthon tehát nemsokára 125 ezer forint körüli összegért juthatunk hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • startrek01 #40
    2005-ben ez a fórum már nem megy senki nem ir...
  • startrek01 #39
    A gombok kissé nehezen megszokhatók,de a tudása utólérhetetlen,lenyügöző. Aki ócsárolja, az nem tudja mit beszél,vagy csak nincs rá pénze,és irigykedik SÓVÁROG...
  • GHOST7 #36
    ezzel legaláb lehet telefonálni nem ugy mint a szitnyithato gagyikal.Aki naponta 100 szor veszi fel a telot az tudja hogy az semire nem jo!
  • Pheel #34
    Ciki? Ez? Bazzeg te beteg vagy! :)
  • Sliders #31
    Szerintem a nokia designja nem rossz, és nem lehet rámondani hogy ronda. Dehát ugylátom sokan vannak ugy ha mindegyik teló ugy nézne ki :) Azért nem érdemes fikázni, mert a nokia nem süllyed le szerintem. Minőség meg van mögötte! Legalábbis az összes nokia telóm állta a sarat, pedig napjában sokat nyúztam őket. Maestrohunak azt üzenem hogy vagy vacak a Casio amit használsz vagy valamit elronthattál de a HP850-esel készített képeim fotominőségben A4-es lapon teljesen tiszták, mind itthon nyomtatva mind pedig laborban előhívva. Szerintem pedig az 1MP-t a nokia azért vezette be csak most mert biztosan technológiailag nem akarták elkapkodni, mint más gyártók. Nekem ez a véleményem
  • Bucser #28
    Motorola is tipikus szétnyitható vacak???:)

    Mert valljuk be azért a V600-as featurelistájával meg kinézetével bárki kezében megakadna.. Mondjuk tény, hogy kaki ronda szinte az összes Nokia manapság a Samsung meg másolja a Motorolat...
  • tibor16 #24
    Ugyan már, emléxetek arra az időre, amikor 20 centis, kiló körüli óriástelefonok lógtak bizonyos emberek oldalán, és úgy grasszáltak a közértben, hogy mindenki lássa. Volt olyan taxis aki, válaszul egy igazi, régi tipusú vezetékest szerelt a visszapillantója mellé, és a kereszteződésekben azzal hülyítette a tömeget. Mindenki csóválta a fejét az előzőt látva,
    oszt most meg mindenkinek van.
    Szerintem ez a dolgok rendje, ezek a kütyük egyre többet fognak tudni, és 1-2 év mulva nem fog kelleni, ha csak hívni lehet vkit. Nemde???
    Lassan elérkezett azaz idő, amit az Eper és vér- című filmben még úgy a 70-es években mutatott amerika. (recseget a srác kisrádiója, erre kidobta a kukába, mi meg néztünk egy nagyot, mert nállunk még kapni is alig lehetett)
  • deep #23
    Mikor megláttam, önkéntelenül a következők törtek elő belőlem:

    1.Hogy ez mennyire ronda...
    2.Használhatatlan(nem határolódnak el a gombok)
  • simia #22
    Külsőre nem rossz, de én akkor is a Nokiát egy túlértékelt márkának tekintem. Azért bárhogy is nézzük, ahhoz képest amit tudnak ill. a hasonló kategóriás telefonokhoz képest piszok drágák!
    Siemenset nem ajnároznám, mert az utóbbi 1 évben nem csinált semmi normális készüléket! Majd talán amik most jönnek!
    Samsung nem rossz, de tipikus Nokia menü, meg nekem nagyon divatmárka, na szóval nekem ezek a szétnyitható vackok nem tetszenek...
    SonyEriccson egyre jobb!
    Bocs, ha valakinek beletapostam esetleg a lelki virágoskertjébe! :)
  • Bandee #21
    Syimbian OS powa. Ennyit mondok ;)