Spencer

A Seagate felújítja egész termékskáláját

A világ egyik legnagyobb merevlemez-gyártójaként nyilvántartott Seagate Technology arra készül, hogy felfrissíti egész termékcsaládját, így például többek közt a korábbiaknál kisebb méretű és nagyobb adattároló kapacitású winchestereket kíván piacra dobni.

A hivatalos bejelentésre várhatóan június közepén kerül majd sor és tudni lehet, hogy a vállalat az összes adattároló termékét fel fogja frissíteni. "Elárulhatom, hogy harminc napon belül nagyon fontos bejelentéseket fogunk tenni: 3,5 colos, 2,5 colos, illetve ennél kisebb új merevlemezekkel fogunk előrukkolni" - nyilatkozta Brian Dexheimer, a Seagate Technology eladásokért és marketingért felelős alelnöke. Dexheimer elmondta, hogy a cég a percenkénti 10000-es fordulatszámú vállalati merevlemezek piacán 73-300 GB kapacitású, négylemezes új modellekkel fog megjelenni. Szakértők szerint a Seagate ily módon a Fujitsu, a Hitachi és a Maxtor példáját kívánja követni.


A Seagate vadonatúj, 7200-as percenkénti fordulatszámú merevlemezeket is bemutat, melyek közül a belépőszintű modell kapacitása 120, míg a csúcsmodellé több mint 300 GB-os lesz. Egyesek szerint a Seagate vezető terméke ebben a kategóriában egy olyan 320 GB-os winchester, melyben 85 GB kapacitású lemezek lesznek. Dexheimer egyébként megerősítette azon korábbi pletykákat, melyek szerint a vállalat belép az úgynevezett sub-notebook merevlemezek piacára, vagyis 1,8 colos, 1 colos, valamint 0,85 colos méretű termékeket is fel fog venni a kínálatába.

Bill Watkins, a Seagate elnök-vezérigazgatója nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a vállalat elérkezett legutóbbi kétéves termékciklusának a végéhez, és a most bejelentésre váró új termékek jó pár hónapra, illetve évre meghatározzák majd a Seagate piaci stratégiáját. Watkins szerint egyébként két éven belül elérhető lesz az 500 Gbit/négyzetcolos adatsűrűség, a hővel támogatott mágneses technológiák révén pedig négy-öt éven belül az 1 Tbit/négyzetcolos adatsűrűség is valósággá válhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Flashy #18
  vegulis ha mukodik, vagy legalabbis kicserelik ha elromlik akkor nekem mindegy, kevesebb szemetet termelunk legalabb :))
 • AtisH #17
  Az utóbbi időben műa. dobozkában kaptam a vinyókat (WD, Seegate, Samsung). Talán csak a Maxtor volt zacskós. Egyébként ilyen dobozos vinyót a magyar boltokban nem nagyon láttam, igaz SATA-sat még nem vettem.
 • Darth Sith #15
  megyek perelni a Mistralt. zacsiba adták múltkor azta vinyómat ami leégett, és nem voltak hajlandóak kciserélni. Húúú hogy én mekkora belhét fogok csinálni!! bezárattatom az össze kurva mistralt! :)
 • Cat #14
  ezt hivják ugy hogy OEM, a dobozos meg BOX
  elméletben OEM-et csak vásárolt számítógépbe szerelhetnének be, csak ugy nem is lehet vásárolni
  nincs hozzá tájékoztató, magyar utmutató, szal az ilyenekkel simán lehet menni fogyasztóvédelemhez, ugyanis ezek kötelezők
 • BlueGold #13
  Elméletileg kiskereskedelmi üzletben csak dobozos terméket lehetne árulni, de Magyarországon ezzel is lehet sporolni pár ezer forintot az áron.
 • Flashy #11
  ja hogy a vincsesztereket mashol nem acskóba a kezembe adják hanem dobozban aruljak? :))
 • Me Ga #8
  Igen, igen, csakhogy ez SATA...
 • Pöty #5
  Nem olvastam el a cikket, csak egy reményteljes hozzászólás: remélem az okos mérnökök végre kifejlesztik azt a technológiát amivel slave állapotban nem kell eldobni a jumpert. Van háromféle vinyóm de ekkora [email protected]ágot még nem láttam mint Seagateéknél...
 • [HUN]PAStheLoD #3
  ára? :)
 • Tiby #1
  Akkor ez lesz a csúcs