Spencer

Rendben folyik az AMD Fab 36 építése

Az AMD munkatársai bejelentették, hogy a vállalat legújabb drezdai chipgyártó üzemének építése a legnagyobb rendben folyik, maguk az épületek már állnak, már csak a 300 milliméteres szilíciumszeletekkel operáló chipgyártó eszközök telepítése van hátra.

"Alig hat hónappal az alapkőletétel után kijelenthetjük, hogy első 300 milliméteres chipgyártó üzemünk építésének első szakasza sikerrel befejeződött, és bizton állíthatom, hogy a jövőben is tartani tudjuk magunkat az üzem építésével kapcsolatos eredeti terveinkhez" - nyilatkozta Hans Deppe, az AMD szászországi részlegének alelnöke és egyben vezérigazgatója. "Az épületek már állnak, most pedig megkezdjük a chipgyártási tevékenységekhez szükséges infrastruktúra telepítését" - tette hozzá Deppe, aki elmondta, hogy az új üzemben várhatóan valamikor 2006 első felében indul majd be a sorozatgyártás.


A hivatalos bejelentésen számos vezető európai politikus, befektető, illetve ipari elemző képviseltette magát, így például többek közt Németország Szövetségi Kancellárja, Gerhard Schröder, Szászország miniszterelnöke, Prof. Dr. Georg Milbradt, illetve az AMD elnök-vezérigazgatója, Hector Ruiz.

Az AMD legújabb gyártóüzemének alapkőletételére a tavalyi esztendő novemberében került sor. Az AMD Fab LLC & Co. KG részének tekinthető, Fab 36 névre keresztelt gyár Drezdában, közvetlenül a vállalat jól ismert Fab 30-as üzeme mellett helyezkedik el. A Fab 36 felépítése az AMD-nek körülbelül 2,4 milliárd dollárjába fog kerülni, melyből 900 millió dollárt a cég, a fennmaradó összeget pedig különböző európai befektetők állnak. A chipgyártó sorok üzembe helyezése várhatóan még ebben az évben be fog fejeződni, majd pedig ezt követően a jövő év első felében kezdődnek majd meg az első próbagyártások. A mintegy ezer új munkahelyet teremtő Fab 36-ban a legfejlettebb 0,065 mikronos gyártási technológiák segítségével 300 milliméteres átmérőjű szilíciumszeletekből folyik majd a különböző mikrochipek előállítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • valaé valaé ná #3
    Akkor valószínűleg Fab 2-nek hívnák, nem 36-nak.
  • shim #1
    tehát végre 2 gyára lesz az amdnek? de mintha az első spanyolhonban lenne, nem?