JohnnyCage

45 millió dolláros tervezőközpontot épít az AMD

Az ázsiai mikroprocesszor-források bővítésének köztes lépéseként az AMD 45 millió dolláros beruházással egy chiptesztelő és tervező központot épít Szingapúrban, amely a tervek szerint 2002. második felére készül majd el.

A Sunnyvale, kaliforniai központú Advanced Micro Devices processzorgyártó óriáscég elmondása szerint az új létesítmény legfőképpen modern minőségbiztosítási és folyamatirányítási rendszereket fog szolgáltatni. Ezeket a rendszereket a cég az Athlon és Duron processzorok gyártásánál szeretné a jövőben felhasználni, közölte Ajay Marathe, az AMD mikroprocesszor és logisztika részlegének elnöke. Marathe elmondása szerint a létesítmény otthont adhat a cég jövőbeli chiptesztelő műveleteinek, de emellett növeli a rendelkezésre álló tervezési munkaerőt, és különféle infrastruktúrákat biztosít a PC-k, munkaállomások és szerverek gyártóinak.

A teszt- és fejlesztőközpont 345 ezer négyzetméter teljes alapterülettel bír majd, amelyből 260 ezer négyzetméter lesz kihasználható gyártási terület. Az AMD jelenleg is működtet egy hasonló, 258 ezer négyzetméteres létesítményt Szingapúrban, és az új központ azt fogja kibővíteni körülbelül duplájára, ha elkészül.

A szingapúri AMD mérnökök jelenleg a társaság következő generációs Hammer 32/64 bites processzor-sorozatának (SledgeHammer, ClawHammer) fejlesztéseit segítik munkájukkal. A Sledge- és ClawHammer processzorok olyan 64 bites arhitektúrájú processzorok lesznek, amelyek hardveresen kompatibilisek a jelenlegi x86-alapú CPU-kkal, így a jelenlegi PC-programok probléma nélkül futnak majd azokon.

A konkurens Intel Itanium 64 bites processzora csak emulációval, és a tesztek eredménye alapján csak igen gyenge teljesítménnyel képes a jelenlegi 32 bites kódok futtatására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomcat.no1 #2
    AMD a király!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!