Franczy

Intel: a közel-keleti gyárral semmi gond

[Wired] Az Intel szerint nincs ok aggodalomra, a közel-keleti nyugtalanság nem akadályozhatja meg a Pentium 4-es processzorok gyártását.

Az Intel szóvivője, Chuck Malloy elutasítja a "The Register"-en múlt héten megjelent híreszteléseket, miszerint az Intel Fab 18-as Qiryat Gat-i (Izrael) üzeme a "helyi kellemetlenségek" miatt esetleg bajba kerülhet.

"A múlt héten megjelent hír teljesen helytelen volt." - nyilatkozta Malloy. "Először is a Fab 18-as üzem nem csak Pentium 4-es processzorokat gyárt. Itt egyaránt gyártunk Pentium III-as, Celeron és Pentium 4-es chip-eket is."


Izraeli blokád

Ezenkívül Malloy elmondta még, hogy a processzorgyár nem veszélyeztetett területen helyezkedik el, mint ahogy azt a The Register tévesen jelentette.
"Az üzem Ghaza környékén van, és nem Ghazaban." - mondta, így akarva kifejezni, hogy a közel-keleti nyugtalanság valószínűleg nem befolyásolhatja a gyárban folyó termelési folyamatot.

A The Register múlt heti sztorija után több fórumot is nyitottak a különböző weboldalakon az Intel Pentium 4-es processzorának gyártási gondjaival kapcsolatban. Sok netes érdeklődő fejtette ki ezeken a helyeken véleményét, és többeknek kétsége támadt a Pentium 4 közeli megjelenésével kapcsolatban, hiszen már eddig is többször eltolták a forgalomba hozás várható dátumát.

Egy érdekes hozzászólás arról elmélkedik, hogy a processzorgyártó óriáscég vajon miért döntött úgy, hogy ezen a zűrös területen kíván gyárat létesíteni. "Nem értem, hogy az Intel vezetősége hogyan lehetett ilyen 'hülye' , hogy pont Izraelben épített üzemet." - volt olvasható a Yahoo! egyik fórumán. "És az emberek ebbe a hülye cégbe fektetik pénzüket..."


Egyre nő az áldozatok száma

Amikor arról kérdezték Malloy-t, hogy hol vannak még ezenkívül Pentium 4-et gyártó üzemek, akkor megemlített egy hosszabb listát, melyben Arizonától kezdve Írországon át egészen Oregonig több helyet is felsorolt. Elmondta még, hogy az izraeli gyártás nem újdonság az Intel számára, hiszen már 20 éve képviseltetik magukat ebben a térségben. A Qiryat Gat-i üzem 5 éve épült és ezenkívül Jeruzsálemben is van egy gyáruk, a Fab 8. A térségben történő dolgokat egyébként folyamatosan figyelik és ellenőrzik, hogy nem lehet-e káros hatással a cégre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!