Spencer

Számos új Samsung LCD monitor

A Samsung számos olyan vadonatúj high-end kategóriás folyadékkristályos monitorral rukkolt elő, melyek az ígéretek szerint már heteken belül kaphatóak lesznek a kereskedelmi forgalomban.

Az új termékek között olyan 15 colos és 17 colos termékek is találhatók, melyek elsősorban minimálisra csökkentett keretükről ismerszenek meg, és a gyártó szerint ennek köszönhetően akár a korábbiaknál több darab is elhelyezhető belőlük egy-egy íróasztalon, de ezenkívül beépített hangszórós új modellek is fellelhetők a Samsung megújult LCD kínálatában. Többek közt friss újdonságnak számít az a szélesvásznú, vagyis 16:9-es képaránnyal rendelkező 17 colos modell, mely integrált TV tunerrel rendelkezik.


Samsung SyncMaster 710t

A most debütált 17 colos képátlójú SyncMaster 710t és a 19 colos képátlójú SyncMaster 910t analóg és digitális bemenetekkel egyaránt rendelkezik. A két újdonság ismertető jelei közé tartozik többek közt a minimális méretű keret, a speciális fényerő állítási technológia, valamint a kijelző vezérlésére szolgáló különleges szoftver. A Samsung munkatársai hangsúlyozták, hogy mindkét SyncMaster újdonság rendkívül kis válaszidővel rendelkezik, ami játékok használatakor, illetve filmek nézésekor nagyon sokat számít. A high-end szolgáltatásoknak azonban ára van, ennek megfelelően a SyncMaster 710t nem kevesebb mint 619 dollárba, vagyis mintegy 130 ezer forintba kerül, miközben az Egyesült Államokban egy hagyományos 17 colos folyadékkristályos monitor ára 459-499 dollár között mozog. Ez egy meglehetősen drága 17 colos monitor, azonban nem árt tudni, hogy esetében egy kifejezetten üzleti felhasználásra szánt, high-end kategóriás modellel van dolgunk - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Chris Connery, a DisplaySearch piackutató cég elemzője.


Samsung SyncMaster 173MW

A szélesvásznú, integrált televíziós tunerrel rendelkező SyncMaster 173MW még ennél is drágább, ugyanis ajánlott fogyasztói ára 819 dollár, vagyis mintegy 173 ezer forint. Az újdonság részét képezi többek közt egy analóg, illetve egy digitális tuner, valamint egy beépített hangszóró rendszer.

Szakértők szerint hamarosan stabilizálódni fog az LCD monitorok piaca, ennek köszönhetően a 19 colos kijelzők ára rövid időn belül, a 17 colos modellek ára pedig július-augusztus magasságában jelentős mértékben csökkenni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gy #9
    Hát ez az... Ebben a monitorban egy bizonyos "TN+Film" panel van, ami a legolcsóbb paneltípus, és a sebességet leszámítva nem nyújt olyan jó képminőséget, mint az "S-IPS", az "MVA", és a "PVA" panelek. (Nem olyan egyenletes, és kisebb elmozdulásra jobban változik a kép; nem olyan jók a színárnyalatok, a fekete nem igazán fekete, stb.)
  • Cat #8
    mert csak az üzletembereknek van rá pénzük :D
  • Robko #5
    csak nem irták le hogy mennyi MS válaszidő
    16ms az csak a határ, azalat már jók lehetnek...
  • papabear #3
    Én nem látom, hogy mennyire minimális ez a keret. Pont akkora, mint bármelyik más lcd monitoré...
  • GabiWong #2
    Samsung 173P kinézetre kenterbe veri őket ...
    LG 1720P szintúgy...