SG.hu

Bemutatták a futurisztikus külsejű, 3G-s Nokia 7600-at

A londoni 100% Design kiállításhoz kapcsolódóan a Nokia bemutatta a radikálisan új formatervezésű Nokia 7600 telefont, amely a 3G-s képességet futurisztikus külsőben egyesíti a legújabb mobil képkezelő funkciókkal.

A Nokia formatervezés új lépcsőfokát képviselő készülék előlapjának szívét-lelkét a 65 ezer színt megjelenítő kijelző jelenti. A Nokia 7600-val készíthetünk fényképet és videofelvételt, küldhetünk és fogadhatunk multimédiás üzeneteket és mobil e-mailt, de zenét is hallgathatunk. Ezzel a készülékkel a mobilhálózatok új generációjának fokozott sebességét kihasználva jó minőségű, élő videofelvételeket tekinthetünk meg közvetlenül a telefonon. A csupán 123 gramm tömegű és 87x78x18,6 mm méretű Nokia 7600 egyike a világ legkisebb és legkönnyebb GSM/WCDMA telefonjainak.


A GSM 900/1800 és a WCDMA (szélessávú kódosztásos többszörös hozzáférésű) hálózaton egyaránt működő Nokia 7600 a tervek szerint 2003 utolsó negyedévében jelenik meg az európai, afrikai, közel-, és távol-keleti piacon. A WCDMA harmadik generációs vezeték nélküli mobil technológia, amely a jelenlegi mobilhálózatoknál sokkal nagyobb adatsebességű és jobb minőségű szolgáltatást biztosít a mobil és hordozható vezetéknélküli készülékek falhasználói számára.

A Nokia 7600 exkluzív formatervezését továbbfokozva egyes európai elit üzletekben, így a londoni Conran Shopban, a stockholmi Asplundsban, a párizsi Colette-ben, a milánói Corso Como-ban, a barcelonai Vinconban, a berlini Quartier 206-ban és a müncheni Wittgensteinben egy ezer készülékből álló, limitált széria lesz kapható.


"A technológia és a formatervezés egyedülálló együttesének köszönhetően született Nokia 7600 nem csupán a tulajdonosa személyiségét kifejező tárgy, hanem egyben a mobiltechnológia csúcsát képviselő készülék is" - mondta Juha Putkiranta, a Nokia Mobile Phones alelnöke. "Következő generációs készülék-portfoliójának bővítése során a Nokia ismét a formatervezés magasabb fokára lépett. A Nokia 7600 segítségével az emberek a 3G hálózatok minőségét és rugalmasságát kihasználva teljes kreativitásukat szabadjára engedhetik, és a termék méretét és az akkumulátor élettartamát illetően sem kényszerülnek kompromisszumra."


A felhasználók a készülék VGA fényképezőgépével készült felvételeket a telefon 65 ezer színt megjelenítő, megvilágított kijelzőjén tekinthetik meg, emellett egyenként maximum két és fél perces, hangos videofelvételeket is készíthetnek. A WCDMA hálózatokon még telefonhívás közben is küldhetünk és fogadhatunk videofelvételeket és képeket. A készülékkel jó minőségű audiovizuális tartalmakat, például valós idejű videoklippeket vagy televíziós híreket is élvezhetünk, hiszen ezek az állományok letölthetők a mobil interneten keresztül.

A beépített MP3/AAC-lejátszón 50 percnyi, a készülék belső memóriájába elmentett, csaknem CD minőségű zene hallgatható meg. A zenét vagy más tartalmakat a mobilszolgáltatások révén infravörös, Bluetooth vagy USB kapcsolaton át kompatibilis számítógépről útközben vagy helyben is letölthetünk. Az xHTML böngészővel a felhasználók grafikailag gazdag mobilszolgáltatásokat is használhatnak. A telefon további jellemzői között többszólamú csengőhangok, Java alkalmazások támogatása, és a WCDMA hálózaton akár 384 kbit/s adatsebesség szerepel. A telefon beszélgetési ideje a GSM hálózaton eléri a 4, a WCDMA hálózaton pedig a 2,9 órát, míg készenléti ideje mindkét hálózaton maximum 12,5 nap.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lazarus #29
    Hogy kell ezt megfogni miközben telefonálsz?? kicsúszik a kezedből bazzeg
  • MaSzKa #28
    undoríto 1 telefon
  • Alien_AM #27
    Hát ez nem, ez vicc, egy nagy szar eddig az volt a nokia de most, ez má csúcs a szemétdombon. Az alakja se jo meg lefagy allandoan meg néptelefon ahhh szar. :))) (elnézést de ugy felidegesit a Nokia)
  • RoadkilleR78 #26
    "A Nokia formatervezés új lépcsőfokát képviselő készülék "
    De ez a lépcső nem vezet sehová. :-)
  • mainruler #15
    Az nem autó. Egy beteges elme skizofrén agyszüleménye. Okádék.
  • poach #11
    Off
    Az utolsó Nokia TELEFON az 5110 volt! Avval még embert lehetett ölni! De ezek az újrafeldolgozott hulladék mobilok már csak viccnek jók!
    Rossz viccnek!
    Pl. ott a Siemens M55 hááát az 5 éves Academy makettjeim jobb anyagból vannak, arról + nem is szólva, hogy én festettem őket nem pedig egy futószalagon körömlakkozták.....
    On
    Nebancsa!
    Tartósabb is lenne fából! Ez a fosi anyag csak arra jó, hogy vagy 600 évszázad kell neki míg lebomlik vagy mi a szösz ehh!
  • Herds #6
    én arra lennék kiváncsi hogy ez a WCDMA hálozat mikor lesz magyarországon is, mert ezzel érvelnek itt nagyon nagyon...
    (a telo kijelzoje sztem meg kicsi)
  • [HUN]PAStheLoD #4
    hát ez egy nokia...
  • papabear #2
    1. Ahogy elnézem a mikrofonja az oldalán található. (a most kapható telkóknál sem igen ér el a szádig a mic.)
    2. "Jól megfigyelve" látható, hogy a billentyűk a képernyő körül vannak. De spec a tárcsázást többnyire úgyis menüből vagy hangaktiválással intézi az ember. (Mondjuk az sms írást meg kell szokni)
    3.Meglepő, de marokra fogod és a füledhez emeled.

    Nekem tetszik, ergonómiailag ki van találva, de a japcsik már designban (is) előrébb vannak... Meg a képernyő lehetne nagyobb, a felbontásról persze egy szót sem írnak, csak a színmélységről.