Berta Sándor

A világ első virtuális temploma

Hamarosan megnyitja kapuit a világ első virtuális temploma. A kezdeményezés mögött a Ship of Fools nevű online keresztény közösség áll, amely május 11-ére hirdette meg a látogatást a három dimenziós templomban.

Simone Jenkins, a felekezet képviselője elmondta: sok keresztény weboldal ad lehetőséget és engedélyezi a meditációt és az imádkozást, ám ők az elsők, ahol egy "komplett templom" is megtekinthető és online is látható. A hívők bármit megtehetnek benne virtuálisan, amit amúgy egy háromdimenziós közösségben megtehetnének. Bárki kiválaszthat magának egy (arc)képet és egy karaktert, leülhet a padok egyikébe, bemutatkozhat másoknak, beszélgethet velük vagy együtt is imádkozhat - nyilatkozta Jenkins.

Egy "élő személy" követi nyomon a háromdimenziós térben zajló eseményeket, ő ellenőriz mindent, ő felügyeli a rendet, ám ezen kívül ő köszönti az egybegyűlt híveket is, ő "vezényli" a zsoltárok éneklését és az imádkozást is, tehát gyakorlatilag ez az illető egy virtuális pap. Természetesen nem hiányozhatnak a közösség és a templom javát szolgáló adományok sem. Ezeket azonban nem a perselybe kell bedobniuk a hívőknek, még csak nem is csekken kell befizetniük, hanem a napjainkban elterjedt sms-es rendszer útján jutathatják el a templom számára.

Az új virtuális egyház annyira megtetszett Rowan Williams-nek, a canterbury érseknek, hogy máris felszólította az alá tartozó egyházkerületeket, "ők is kövessék az istentiszteletek új formáját". Az oxfordi egyházkerület máris felvett egy "web-papot", aki a www.i-church.org webcím alatt gondozza virtuális nyáját. Ugyanakkor az "i-church" több jellemzőjében még nem állapodtak meg az egyház képviselői és a hívők, de mindkét fél mindenképpen egy "multimédiás kiépítettségű" virtuális templomot akar.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PyRex #15
    "az egyházból, mint vallási központból már kiábrándultam. az, hogy 2000 éve fennáll, az még nem bizonyítja azt, hogy annak megfelelően működik, amilyen célból azt megalapították."

    ÉS MILYEN IGAZAD VAN!!!
  • bandia #14
    Szerintem itt nem a templomot szídták, hanem egy kicsit az egyházakat:) Én ugyan meg vagyok keresztelve, de tapasztaltam olyan dolgokat, ami miatt hány**m kell a dolgoktól. Beszélnek össze vissza, hogy így szeretet, meg úgy, közben meg egymásra mutogatnak...Na gyönyörű...Én hiszek...De nem ebben az egyházban. Ugyanakkor léteznek lelkiismeretes, és igaz hívő emberek, és papok is egyaránt. Sajnos én sok rossz példát láttam ami miatt így gondolkozom. Egyetértek ghval. És sajnos azt hiszem egyre többen vagyunk így kiábrándulva.
  • Cat #13
    annyira nem akarják a pénzt megkerülni hogy saját pénznemük volt, most is vernek saját eurót (unioban vannak ilyen szempontból olaszországgal) Persze ritkaságnak számit, mert csak párszázezer darab van, mig a többi országéból többtizmillió (ugye az előlap közös, a hátlap nemzeti)
  • Lacc #9
    Van. Sok pénz és hatalomvágy.
  • horbykeee #8
    ez egy okos ötlet,ugyan ilyet csinálhatnának a sulival is...DE!aki hívő az ragaszkodik a régi elvekhez és gyalog fog templomba járni...
  • Sliders #7
    ez amerika, Bazz a vatikán nem hagyná ezt jóvá soha, amúgy meg ezt a nagyi meghal szöveget felejtsd már el. Vannak még olyan fiatalok akik elmennek templomba és hisznek is. Ez igy van rendjén, nyugi nem az igazi keresztény közösségek kapják a pénzt, s a kereszténysaég nem is arra épül, aki meg igy gondolkodik, és azt hiszi hogy ez amit olvasott minden keresztényre ráillik, az elég nagy szegényséi bizonyítványt állithat ki magáról.
    Gh remélem tanultál teológiát, meg ilyeneket... ha nem vagy benne akkor szerintem ne irj butaságot. Nem tom miért kell ilyeneket irni, a keresztények az egyház szerintem nem ellenség.
    Nem biztos hogy a "lelki ismeretem szerint járok templomba" szlogen mindent elrendez. Bár ezekszerint sok hitehagyott ember van.
    Azért furcálom a dolgot mert a kereszténsség a szeretet hirdeti elsősorban, de ezek az újkeletű vallások azok nem. Szóval ami 2000 éven keresztül fenn maradt amögött mégis van valami nem? Gondolkodjunk el ezen picit
  • HuAn82 #4
    undorító...
  • Cat #3
    épp ezaz, ez már nem a nagyit célozza, hanem a mai fogyasztó fiatalokat, rájöttek hogy a nagyi meghal akkor nem marad nekik senki akitől pénzt lehet beszedni, ugyhogy váltaniuk kell...
    élösködő paraziták
  • deep #2
    Ez mekkora marhaság!Elképzelem, ahogy a nagyi otthon vad billentyűkombinációk kíséretében zsoltárt énekeltet a karakterével, aztán egy super combo gyanánt odatipeg az ostyáért és emegy gyónni...
  • Bucser #1
    Sims the Catholic Church Addon:)

    szalagcím!

    "A vatikán nem határolódik el a játékipartól, sőt aktív részt kíván venni, benne, hogy mai zavaros világunkban a számítógépen keresztül mutasson tiszta utat a vallásosság felé az idejük nagy részét számítógép előtt töltő fiataloknak!!!"