Alex

Az Internet gonoszságára figyelmeztet egy érsek

(BBC) Az Internetben megvan a lehetőség a közösségek szétrombolására, nyilatkozta York érseke. David Hope szerint a számítógép "mágiájának" veszélye egy "lélek nélküli közösség" megalkotása.
"A technológia elpusztíthat minket" - mondta egy konzervatív keresztény lapnak adott interjú során. Az érsek észrevétele az Anglikán Egyház bejelentését követően született, mely felhívta a társadalom figyelmét az Internet etikai és spirituális hatásaira. Februárban Canterbury érseke, Dr. George Carey figyelmeztetette egyházmegyéjét az Internet veszélyeire, elmondása szerint kizárólagos, elszigetelő szerepe van. Dr. Hope határozottan aggódik, mivel véleménye szerint az internet korlátokat állít fel az emberi kapcsolatok előtt.


A technológia elpuszíthatja az embereket

"Félek, hogy olyan nemzetté válunk, mely a televizíó képernyője előtt ül, és életét az egér kattintásaival alakítja. A varázslat veszélye, hogy mindezt az otthonokba helyezve az emberek soha nem hagyják azt el, és ennek eredményeképpen megszűnnek emberi kapcsolataik. Mint minden hasonló fejlesztés, itt is megvan az esély a jóra és a gonoszra is. Az internetben megvan a lehetőség önmagunk elpusztítására."
Az Internet Keresztényei csoport elnöke Chris Wright igen szimpatikusnak tartja Dr. Hope szavait, de véleménye szerint a keresztényeknek nem szabad kimaradniuk a technológia fejlesztéséből. "Az internetben hasonló veszélyek rejlenek mint a könyvekben, vagy bármely más kommunikációs médiumban. Még nagyobb veszély lenne megijedni tőle. Az egyház mélyen belefolyik olyan területekbe is, mint a vöröslámpás negyedek, a társadalom söpredéke között dolgozik. Ehhez hasonlóan az internetet is be kell vonnunk munkánkba, és fel kell használnunk, hogy jót tegyünk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!