Alex

Carey érsek a .com értékeket kárhoztatta

(BBC) Canterbury érseke húsvéti beszédében az igazi keresztény értékek mellőzésével vádolta a "pont.com" társadalmat. A székesegyházban tartott prédikációjában a technikai civilizációnkban is elengedhetetlen jelentőségű keresztény hit fontosságát hangsúlyozta. Figyelmeztetett az üzleti világ csábítására:
"A hatalom, siker, hírnév és pénz tünékeny dolgok, a lélekhez hasonlítva teljességgel értéktelenek." - mondta Dr. George Carey.


A világban, ahol márkaneveket és logokat használnak nagy horderejű üzenetek közlésére, ösztönözte az embereket a legnagyobb erejű szimbólum, a szent kereszt követésére.
"Az üzleti vezetők ismerik a 'logo' fontosságát, mivel mielőtt egy szót is mondanánk, az embléma már kifejezte üzenetét." A kereszténység üzenete és a húsvét Isten jóságából fakadnak, mondta. Dr. Carey szerint ha az emberek behódolnak a materiálisabb dolgoknak "tévesen ítélik meg a világot és ez szörnyű következményekkel járhat."
Kifejezte aggodalmát a szegényekkel szembeni érzéketlenség növekedését látva. Az egyháznak kötelessége a gyengék és a szegények segítése, közölte az érsek. A keresztet szilárd és hatalmas szimbólumként ismerte meg a világ, de továbbra is a gyengeség emlékeztetője maradt. Húsvét jó alkalom az embereknek felfrissíteni hitüket, megemlékezni Krisztus feltámadásáról és a jövőbe nézni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!