JohnnyCage

Lelkészeket is letartóztatott az FBI a gyermekpornó ügyben

Katolikus lelkészeket, egy rendőrtisztet, egy gyerekgondozót, egy tanársegédet, és egy iskolabusz sofőrt tartóztatott le az FBI egy 14 hónapja tartó gyermekpornó ellenes akció során.

A FBI hétfői közleménye szerint az "Operation Candyman", azaz cukrosbácsi-művelet során a Szövetségi Nyomozóiroda 14 hónap leforgása alatt komoly eredményeket ért el az internetes gyermekpornó hálózatok felgöngyölítésében. FBI vezetők elmondása szerint a nyomozóiroda az ügyben ezidáig hozzávetőleg 90 gyanúsítottat azonosított be több, mint 20 államban. Jelenleg mintegy 40 gyanúsított előzetes letartóztatásban van, további 50 pedig a hét végére kerül előzetes letartóztatásba.

Az FBI akció a gyermekpornó képekkel kereskedő, illetve azokat terjesztő pedofilok nemzetközi, internetes hálózata ellen irányuló eddigi legnagyobb nyomozás. Az internetes gyermekpronó hálózat alapja egy Yahoo! Inc. e-mail levelezőlista volt, amely a képek terjesztésére szolgált.

Az ügy kapcsán letartóztatott három pap közül kettő katolikus, közölték az FBI képviselői. A Katolikus Egyház körül a közelmúlban egyébként komoly botrányok alakultak ki, miután kiderült, hogy egyes papok szexuálisan zaklattak fiatal fiúkat.

Az FBI szerint a felgöngyölített hálózatnak mintegy 7000 tagja lehetett, amelyből hozzávetőleg 4600 volt amerikai állampolgár. "Az gyermekpronóval üzérkedők nem menekülnek a büntetés elől" - mondta John Ashcroft legfőbb államügyész az FBI székházában tartott sajtókonferencián.

Bruce Gebhardt, az FBI igazgatóhelyettese elmondta, hogy a Yahoo maximálisan együttműködött a nyomozó hatóságokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #17
    Szerintem is idekerül mind ... :)
  • Csatti #16
    Es nem kerulnek ide (marmint a csillagaszati dolgok)? Szerintem igen. :)
  • b #13
    skacok, azt a viccet ismeritek-e, hogy mi a különbség egy pedofil és egy pedagógus között? :)
  • Pheel #11
    Éééééés???

    Ilyen alapon az összes új autó híre plussz az űrsiklósok vagy a csillagászati hírek is idekerülhetnek, mert elektronikus eszközök is érintve vannak az ügyben.
  • Pheel #9
    Hogy ez mitől infohír?!?

    Supergamer: mi lenne, ha nick-et váltanál és beregisztrálnád magad? Kezdem már unni, hogy állandóan csak keseregsz a neved lopásán. Köszi!
  • Csatti #6
    pontosan
  • zplayer #5
    beteg akinek az ilyen tetszik, nem kar ertuk.
  • Laci73 #4
    Hello Supergamer!
    Hát, hát, be kéne zárni egy egyházi iskolába :))))
  • Supergamer #3
    z=r
  • Supergamer #2
    Remélem már az ál-supergamezt is letartóztatták. Nem tudom hogy vagytok vele, de engem egyre jobban idegesít amikor felbukkan (most pl. egy "real"-t írt a névhez).