Berta Sándor

Az Apple nem akar együttműködni a Real Networksszel

Mint ismeretes, Rob Glaser, a Real Networks vezérigazgatója e-mailt küldött Steve Jobsnak, az Apple elnökének, amiben együttműködést ajánlott fel a cégnek, ugyanakkor kilátásba helyezte azt is, hogy ha a válasz nemleges, a kooperáció a Microsofttal valósul meg.

Az Apple válasza nem sokáig váratott magára. Mint azt Greg Chiemingo, a Real Networks szóvivője elmondta: "Ugyan az együttműködésre két szomszédos cég között kerülne sor, de erre nem kíváncsi Steve Jobs. Steve nem fogja nyilvánossá tenni az IPodot, mi pedig nem értjük, hogy miért nem?" Mindenesetre érdekes, hogy a nemleges választ a másik cég szóvivőjétől kell megtudni, az Apple ugyanis nem kommentálta a híreket.

Steve Jobs múlt héten egy, a Wall Street Journalban megjelent interjúban már utalt arra, hogy nem nagyon akarnak senkivel sem együttműködni. Szavai szerint ugyanis "az iPod már most is a legjobb zeneletöltő szolgáltatással van összekötve és az iTunes online zenebolthoz tartozik a legjobb zenei lejátszó szoftver." Az Apple elnöke azonban nem érte be ennyivel, mint mondta: "Az utánunk következő második legjobbak olyan messze vannak tőlünk, hogy egyszerűen nem értem, miért kellene nekünk velük együttműködnünk?"

A kérdés már csak az, hogy a Real Networks ezután az interjú után miben reménykedett? Netán az is lehetséges, hogy esetleg nem vették Steve Jobsot komolyan? Mindenesetre a nagy kooperáció elmarad és ezt - az érintettek nyilatkozatait elnézve - talán csak az ajánlattevő Real Networks bánja. Nekik viszont maradt a Microsoft...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #9
    Nemcsak unreg vagy, de még hülyeségeket is írsz...
  • TeszteloPontHu #8
    "es sohasem tudtam elkepzelni miert kell a QuickTime-nek 4x annyi ido, hogy elinduljon ugyanazon a gepen mint amennyi a WMP-nek vagy masik playereknek kell?"
    Többek között azért, mert a WMP nagy része már a boot során a memóriába kerül, a QT pedig valóban csak akkor töltődik be, amikor szükség van rá.
  • Zozo76 #7
    Konnyen lehet hogy Microsoft + RealNetworks lessz a dologbol...
  • [HUN]PAStheLoD #6
    real player mindig is szar volt .. a v2 gold meg egyenesen atomgagyi ... de ha'l isten :P van Real Alternative ..
  • Pheel #2
    Ha ezt - teszem azt - a Microsoft csinálta volna, már jönne is nagyjából 20 versenybírósági per a nyakába...
  • Csatti #1
    Hmm, az Apple annak idején a PC-re is legyintett...
    Nem mintha a real networks a szívem csücske volna.