Rónai György

Jön az első Bluetooth 1.2 headset

A CSR bejelentette, hogy a saját fejlesztésű BlueCore elektronikáját használó GN Netcom headset lesz az első, amely a Bluetooth 1.2 szabványnak is megfelel. Ez a további Bluetooth 1.2 termékekkel együtt azon nyomban megjelenhet a piacon, amint az első ezt támogató mobil eszközök is forgalomba kerülnek.

A GN Netcom headsetje lesz tehát az első Bluetooth 1.2 kiegészítő. Az új szabvány egyik alapvető újítása az AFH (Adaptive Frequency Hopping), vagyis a frekvenciaugratás. A CSR által kifejlesztett AFH segítségével a Bluetooth és a Wi-Fi rádiójelek közötti interferencia minimalizálható, tehát az új eszközök már a nagy RF forgalmat bonyolító vezetéknélküli hálózattal rendelkező irodai környezetekben és az úgynevezett "hot spot" helyeken is zavartalanul működni fognak.


A Bluetooth 1.2 másik újdonsága a "Fast Connect", amely jelentősen lecsökkenti a Bluetooth eszközök közötti kapcsolatfelvétel idejét. Ennek segítségével az új headset már minimális késleltetéssel kezdheti meg a kommunikációt a mobil eszközzel. Az új Bluetooth 1.2 eszközök természetesen visszafelé is kompatibilisek a létező 1.1-es kiegészítőkkel és kézi gépekkel.

Leo Larsen, a GN Netcom technológiai vezetője elmondta, hogy a cég a jövőben is a legújabb szabványoknak megfelelő minőségi termékeket fog forgalomba hozni. A CSR-rel való szoros együttműködésüknek köszönhetően pedig rengeteg hasznos tudásra tesznek majd szert a Bluetooth technológiák terén, így például emiatt lesz az övék a piacon az első 1.2-es headset is.

Eric Janson, a CSR marketingelnöke hozzátette, hogy cégük szorosan együttműködött a SIG-gel (Special Interest Group), hogy a Bluetooth 1.2 szabvány technológiai hátterét időben megteremthessék. Ennek megfelelően üdvözlik a GN Netcom új headsetjét, amely az első cégük BlueCore elektronikáját használó 1.2-es termék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!