Knee

Az új generációs RF3 headset csökkenti a sugárzást

Az AirCom technológiával készült új RF3-as headset, a Northwestern Bell Phones fejlesztése, az egyetlen, amely távol tartja használója fejétől a veszélyes, illetve annak vélt sugárzást. A termék az első tagja a gyártó RF3 szériájának, amelyet egyéb mobileszközök, kiegészítők követnek.

Az új generációs headset a maga nemében első a piacon. Ez az egyetlen, amely a már említett AirCom megoldással készül. Ez úgy működik, hogy a hang levegővel töltött csövön keresztül jut el a fülhöz, amihez még az SPL "hangkamra" is tartozik. Ezek eredményeképp már kristálytiszta hangot lehet hallani. A nagyon jó minőség mellett a technológia gátolja, hogy használója fejét elektromágneses sugárzások érjék. A hagyományos headsetekben ugyanis vezetéken keresztül jut el a hang a fülhallgatóba, és pont e miatt vele együtt a káros hatások is közvetlenül a fejet érik.

A mobiltelefonok elektromágneses sugárzást bocsátanak ki, a legújabb klinikai és laboratóriumi vizsgálatok szerint pedig ez rossz élettani hatású lehet. Okozhat szédülést, émelygést, hányingert, fejfájást, immunrendszeri problémákat, de akár szem- vagy agydaganatot is.

"Nyilvánvaló a kockázata, hogy a celluláris telefonok antennái által árasztott sugárzás rákot okozhat, ezért nagyon ajánlott, hogy tegyünk meg mindent saját magunk védelme érdekében, például mindig használjunk headsetet."- írta Dr. George Carlo. "Több olyan eszköz is létezik ma már, amely a használat közbeni sugárzást hivatott csökkenteni, habár az új RF3-as az egyetlen, amely az AirCom technológiát használja.", nyilatkozta Frank Liu, a Northwestern Bell Phones egyik vezetője.

A feltaláló így kommentálta találmányát: " A tudósok világszerte küzdenek azért, hogy ezt a problémát valahogyan kiküszöböljék. Nekünk sikerült eredményt felmutatni azzal, hogy a kábelek használatát megszüntettük , helyettük pedig a levegővel feltöltött cső koncepciót alkalmaztuk. A megoldás egyébként nagyban hasonlít a sztetoszkóp működési elvéhez."

A Cellular Telecommunications Industry Association adatai alapján világszerte 500 millió ember használ mobiltelefont, és minden 2 másodpercben újabbal bővül a tábor. Becslések szerint, ha ez az ütem fennmarad, akkor 2005-re több mint 1.26 billió mobilos lesz a földön.

További információk, és terméklista a www.rf3now.com címen található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!