Franczy

Jön a Bluetooth forradalom?

[EETimes] A Frost & Sullivan piackutató intézet legfrissebb felméréseiből és előrejelzéseiből kiderül, hogy a Bluetooth képességekkel rendelkező eszközök előtt még nagy jövő áll, hiszen a becslések szerint 2006-ban a Bluetooth piacon nem kevesebb mint 333 milliárd dolláros forgalmat bonyolítanak majd le a különböző cégek.

A jelentés szerint az immáron hat éve folyamatosan fejlesztett Bluetooth technológia napjainkra kinőtte már szinte az összes gyermekbetegségét, és lassan de biztosan egyre komolyabb piaci részesedéshez jutnak majd az ilyen technológiára épülő elektronikus eszközök. Szakértők szerint egyébként nem Amerika a Bluetooth technológia szempontjából legfontosabb kontinens, hiszen jelenleg Európában mutatkozik a legnagyobb érdeklődés ezen a vezeték nélküli adatátviteli technológia iránt.

Közismert, hogy a Bluetooth technológia kapcsán már évek óta folyik a huzavona, azonban eddig még nem igazán tett szert túl nagy népszerűségre a "kékfog" szabvány. A most közzétett tanulmány szerint az előttünk álló években jön majd el igazán a Bluetooth ideje, hiszen ez a technológia szépen lassan forradalmasítja majd a kommunikációs ipart. Sokak szerint az eddigiekben nem tett túl jót a Bluetoothnak, hogy a harmadik generációs mobiltelefonok kapcsán számos halasztásra került már sor, valamint a WAP (Wireless Application Protocol) technológia bukása sem segített a Bluetooth elterjedésében. A tanulmány szerint a telekommunikációs iparban jelenleg általános zavartság és bizalmatlanság tapasztalható, ami nemcsak a Bluetoothnak, hanem más új technológiák elterjedésének sem kedvez.

A Frost & Sullivan piackutató intézet által készített felmérésben százhúsz hálózati menedzsert és több száz végfelhasználót is megkérdeztek, mi a véleményük a Bluetoothról. Az eredmények azt mutatják, hogy mind a szakértők, mind a felhasználók örömmel vennék, ha az új technológia végre igazán nagy szerephez jutna, ugyanis elmondásuk szerint a Bluetooth-os eszközök rendkívül flexibilisek és könnyen használhatóak lehetnének, ha nagy számban lehetne őket kapni a piacon. A Bluetooth 1.1-es szabványt egyébként nemrégiben kezdték alkalmazni, és eddig már száz körülire tehető azon eszközök száma, melyek megfeleltek a szabványnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)