Berta Sándor

Megzsarolta a Google-t egy programozó

Lebukott, de érdekes módon védekezik az az informatikai szakember, aki pénzt követelt a Google internetes keresőt üzemeltető cégtől. A nem mindennapi esetről a tekintélyes amerikai újság, a Wall Street Journal online kiadása számolt be.

A vállalatot kétségkívül megzsarolták. A tudósítás szerint egy Kaliforniából származó programozó, bizonyos Michael Bradley 100 ezer dollárt követelt a Google-tól. A szakember azzal fenyegette meg a népszerű internetes keresőt üzemeltető céget, hogy amennyiben nem fizetnek, úgy működésbe hoz egy általa írt programot, amely gyakorlatilag pillanatokon belül meg fogja bénítani a Google reklámszoftverét. Ezáltal a vállalatnak rövid időn belül több millió dolláros kára keletkezne a reklámblokk leállásából.

A Wall Street Journal szerint Michael Bradleyt már elfogták a hatóságok, arra ugyanakkor nem térnek ki, hogy miként jutottak ilyen gyorsan a hatóságok a magabiztos zsaroló nyomára. Egyelőre nem tudni tehát, mi volt az a bizonyos banánhéj, amin elcsúszott. Az első kihallgatás után a 32 éves programozó 50 ezer dolláros óvadék és néhány egyéb, nem részletezett biztosíték fejében újra szabadlábra került. Michael Bradley-nek a 2004. április 8-ára kiírt tárgyalási napon kell a bíróság előtt felelnie nem mindennapi tettéért.

A rossz útra tévedt szakembernek azonban nem mondhatnánk, hogy "tele nadrággal" megy a tárgyalóterembe, ugyanis minden ellene felhozott vádat tagadott. Ezen kívül némi humorézékkel is rendelkezik, tanúsítja ezt a kihallgatásáról kiszivárgott egyik mondata is, ugyanis azzal védekezett, hogy őt igazából jutalomban kellene részesíteniük a Google vezetőinek, hiszen kiderítette a világszerte népszerű internetes keresőprogram több gyenge pontját is. Kérdés, hogy ezt a fajta védekezést miként díjazza majd az április elején összeülő bíróság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Darth Sith #7
  lama.. :D
 • [HUN]PAStheLoD #5
  loál
 • Benedekco #4
  jujj! ez most fájt!

  :DDDDD
 • Mister #3
  100 rugót követelt, elkapták ,majd 50 rugós óvadék fejében szabadon engedték.
  Lúzer. :)
 • zorro82 #2
  "ugyanakkor nem térnek ki, hogy miként jutottak ilyen gyorsan a hatóságok a magabiztos zsaroló nyomára"

  Egyszerű: rákerestek Goggle-lel...