Spencer

Panasonic újdonságok a CeBIT-en

A Panasonic számos újdonságot jelentett be a hannoveri CeBIT-en, melyek közül az 1 GB kapacitású SD (Secure Digital) memóriakártya volt a legkisebb, az 50 colos, HTDV tuneres plazmatelevízió pedig a legnagyobb méretű. A japán gyártó ezenkívül több új DVD felvevőt, digitális fényképezőgépet, digitális kamkordert, illetve miniatűr mobiltelefont is bejelentett.

A vállalat munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az 1 GB adattároló kapacitással rendelkező SD memóriakártya Japánban már a jövő hónapban, a világ egyéb részein pedig májusban jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban, még pedig 499 dolláros, vagyis mintegy 103 ezer forintos áron. A nyolc darab, egyenként 1 Gbit kapacitású NAND flashmemória chipet tartalmazó kártya elméleti maximális adatátviteli sebessége eléri a 10 MB/s-ot. Az igazsághoz tartozik, hogy a felhasználók "csak" 944 MB-ot használhatnak fel az 1 GB-ból, a fennmaradó tárhely ugyanis másolásvédelmi és egyéb funkciók számára van fenntartva.

A CeBIT-en debütált a Panasonic TH-50PV30 típusjelzésű legújabb plazmatelevíziója. Az 50 colos képátlóval rendelkező készülék 1366 x 768 pixeles felbontással, 3000:1 kontrasztaránnyal, illetve HDTV adások vételére is alkalmas tunerrel büszkélkedhet. A nagy teljesítményű hangszórókkal szerelt plazma TV várhatóan áprilisban jelenik majd meg a piacon, kereskedelmi ára azonban egyelőre ismeretlen.


Panasonic DVD és VHS felvevő, két tévétunerrel és 80 Gb-os merevlemezzel

Ugyancsak friss újdonságnak számít a vállalat DMR-E95H típusjelű merevlemezes DVD rekordere, melyet kifejezetten az európai vásárlók igényeit figyelembe véve fejlesztettek ki a japán mérnökök. A DVD-RAM és DVD-R lemezek írására képes készülék beépített winchesterén akár 284 órányi videóanyagot is el lehet tárolni, az integrált bővítőhely pedig SD (Secure Digital), MMC (MultiMediaCard), illetve CF (Compact Flash) memóriakártyák fogadására is alkalmas.

A Panasonic DMR-E75V érdekessége, hogy egy videómagnóból, egy DVD felvevőből, valamint két tunerből áll, vagyis segítségével egyszerre akár több műsor is felvehető. A piacon várhatóan júniusban debütáló újdonság ára 1039 dollár, vagyis megközelítőleg 214 ezer forint lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!