Csak Japánban lesz elérhető a Panasonic Q

A Panasonic GameCube/DVD lejátszó hibrid eszköze a társaság szóvivője szerint kizárólag Japánban lesz kapható. A korábbi hírek szerint az eszköz többek között az Egyesült Államokban és Európában is megjelent volna.

A "Q" elnevezésű hibrid eszköz, amely kompatibilis a Nintendo GameCube játékkonzoljával, de emellett azonban DVD lejátszásra is alkalmas, decemberben jelenik meg Japánban. A Panasonic bejelentése szerint azonban az eszköz nem kerül forgalomba az Egyesült Államokban, még egy későbbi időpontban sem. A szórakoztatóelektronikai óriás egyébként az elmúlt héten mutatta be az eszközt Tokióban.

- Ez egyszerűen egy japán eszköz. Jelenleg semmilyen olyan terv nincs, amely szerint az eszköz megjelenne az Egyesült Államokban - mondta Kurt Praschak, a Panasonic egyik szóvivője. Az eredeti Nintendo GameCube játékkonzol kisebb méretű lemezeket alkalmaz, mint a hagyományos DVD-k, és nem is képes a DVD-k lejátszására. A Nintendo és a Panasonic már korábban bejelentette azonban, hogy az utóbbi cég licenszeli a GameCube technológiáját, és egy DVD kompatibilis változatot dob piacra.


A Panasonic Q december 14-étől lesz kapható a japán boltokban, ára pedig átszámítva 325 dollár körüli lesz. A Nintendo-féle GameCube közel egy hónappal korábban, november 18-án jelenik meg az Egyesült Államokban 199 dolláros áron. A Nintendo korábban elmondta, hogy a GameCube hardvere csak másodlagos szerephez jut, a fő hangsúly a játékszoftvereken van. A társaság ezért nem tömi tele a konzolt olyan funkciókkal, mint a DVD lejátszás.

A Nintendo egyik szóvivőnője elmondta, hogy nem tud semmilyen licenszbeli megkötésről, amely akadályt jelenthetne a Panasonic Q amerikai kiadásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ali #5
    Meg kellene kérdezni a Panasonic képviseletet. Biztosan hozzá lehet majd jutni valahogy. Igaz, hogy N64 DD-t sem láttam sehol Eorópában.
  • CSOCSO #3
    akor mit keres a panasonic.com oldalon a panasonic cube???? angol oldalon az ami meg sem fog ott jelenni? amug y3 szor irták le hogy usa ban nem jelenik meg és egyszer hogy europában:) akor most van esé yithon hogy megjelenjen amugy mindegy nekem van DVD-m.. csucskategoriás thomson DVD...jah és nemtom ..itthon és máshol is senki nem képes kiadni 10 ezreket egy psx gamezra inkáébb másolják akkor ki az aki inkább dvd zik 6 ezerért mint inkább videozna 2 ezerért? azért akkora különbség nincsen a két dolog között..vabn azé de akkora nem!