Spencer

CES: 170 Mbites otthoni hálózat a Panasonictól

A Panasonic számos új termékkel és technológiával jelent meg a mostani CES (Consumer Electronics Show) szakkiállításon, így például a cég munkatársai beszámoltak egy olyan új hálózati technológiáról, melynek segítségével rendkívül könnyen 170 Mbit/s adatátviteli sebességű otthoni, illetve irodai számítógépes hálózatok építhetők ki.

A rendszer lényege egy az elektromos hálózatra csatlakoztatható adapter, mely megoldja, hogy a számítógépes adatok az elektromos vezetékeken közlekedhessenek. A Panasonic szerint az újfajta hálózati technológia olyannyira gyors, hogy segítségével akár nagy felbontású videoanyagok is valós időben továbbíthatók az otthonok szobái, így például a nappali és a hálószoba között.

A Panasonic képviselői elmondták, hogy a vállalat a HD-PLC (High-Definition-ready high-speed Power-Line Communication) nevezetű technológiát a közelmúltban a HomePlug Power Alliance ipari konzorcium elé terjesztette. Amennyiben a testület elfogadja a HD-PLC-t, a Panasonic már az idei esztendő második felében piacra fogja dobni első HD-PLC alapú termékeit.

Fumio Ohtsubo, a Panasonic egyik elnöke a CES-en tartott előadásában elmondta, hogy a japán vállalat a jövőben rendkívül nagy hangsúlyt kíván fektetni arra, hogy az emberek lényegében bárhol, akár otthon, a munkahelyükön, vagy éppen autóban tartózkodva is készíthessenek, illetve visszanézhessenek, hallgathassanak digitális videofelvételeket, fényképeket, illetve zenéket. Ennek az úgynevezett "Lifestream" víziónak egyik legfontosabb alappillére az SD (Secure Digital) memóriakártya. A Panasonic szerint 2006-ben már azon 4 GB kapacitású SD kártyák sem lesznek ritkák a kereskedelmi forgalomban, melyek segítségével akár kétórányi DVD minőségű videoanyag is eltárolható.

Míg Bill Gates, a Microsoft elnöke a CES-en arról beszélt, hogy a jövőben minden digitális technológia PC központú lesz, addig Ohtsubo szerint az újgenerációs digitális eszközöknek nem annyira a személyi számítógépekkel, hanem inkább egymással kell kompatibilisnek lenniük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #3
    Elektromos hálózaton??? Nem olyan rossz az.
  • [HUN]PAStheLoD #1
    nevetésre ingerel a cikk utolsó pár sora...

    ezeken a nagy eXpo-kon mindegyik cég kiállít egy prédikátort aki szédíti a tömeget.. mint a sötét középkor..